Consilierii locali din Timişoara au decis, joi seară, într-o şedinţă de plen, să majoreze cu 18 la sută preţul de facturare al serviciului de termoficare, pentru a acoperi inflaţia din 2022. În acelaşi timp, Primăria Timişoara va mări subvenţia anuală cu 32 milioane de lei, pentru ca preţul să rămână neschimbat pentru abonaţi.
Potrivit unui comunicat de presă, de joi, al Primăriei Timişoara, preţul pentru abonaţii Colterm rămâne neschimbat, Primăria Timişoara va mări subvenţia anuală cu 32 de milioane de lei. Aceasta după ce consilierii locali au decis ca preţul de facturare al serviciului de termoficare să se majoreze cu cu 18%, pentru a acoperi inflaţia din 2022.
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
„Ştiu că a fost o dezbatere şi în spaţiul public despre cât pot suporta abonaţii Colterm şi cât putem susţine de la bugetul local. Am discutat cu foarte mulţi abonaţi Colterm în ultimele săptămâni că suntem într-o situaţie cu totul excepţională, cu o inflaţie scăpată de sub control, cu oameni care aleg fie să plătească factura la curent, fie să cumpere mâncare, şi ar fi nedrept să creştem preţul cu 18% pentru populaţie. Eu cred că pentru o perioadă măcar, trebuie să subvenţionăm această creştere şi să ne asumăm acest impact bugetar, tocmai pentru că suntem într-o situaţie dificilă”, a declarat primarul Timişoarei, Dominic Fritz, înainte de vot.
Amendamentul ca întreaga creştere să fie suportată din bugetul local a fost adoptat cu 19 voturi „pentru”, iar întreg proiectul de HCL a fost aprobat cu 22 de voturi „pentru”.
Astfel, noul preţ de producţie a termoficării a fost ajustat cu nivelul inflaţiei de la 715,35 de lei, la 847,61 lei/MWh (fără TVA). Din acesta, aproximativ 500 de lei/Mwh va fi acoperit de Primăria Municipiului Timişoara, din bugetul local, iar preţul plătit de clienţii Colterm va rămâne neschimbat: aproximativ 347 de lei/Mwh.
Anul trecut, administraţia Fritz a dublat pretul, de la 416 lei/MWh la 851 lei/MWh, suma subvenţionată facturată populatiei fiind de 435 de lei.
Urmărește-ne și pe Google News
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.