Consiliul Concurenţei din România va coordona un nou proiect finanţat şi sprijinit de Uniunea Europeană prin care va acorda asistenţă autorităţii de concurenţă din Republica Moldova. Proiectul, care va dura 27 de luni şi este programat să înceapă în prima parte a lunii octombrie 2024, este finanţat cu 1,5 milioane euro de la Comisia Europeană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Consiliul Concurenţei din România va coordona un nou proiect finanţat şi sprijinit de Uniunea Europeană prin care va acorda asistenţă autorităţii de concurenţă din Republica Moldova”, informează autoritatea de concurenţă.

Astfel, consorţiul condus de Consiliul Concurenţei din România şi din care fac parte şi autorităţile de concurenţă din Lituania şi Polonia a fost selectat pentru a implementa, în Republica Moldova, proiectul UE de Twinning „Consolidarea capacităţii instituţionale ale Consiliului Concurenţei pentru aplicarea politicii de concuren ţă şi ajutor de stat în conformitate cu cele mai bune practici ale UE”.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

„De peste 15 ani, autorităţile de concurenţă din România şi Moldova au fost angajate într-o cooperare bilaterală intensă şi au dezvoltat relaţii profesionale şi personale puternice şi durabile. Suntem onoraţi să ni se încredinţeze implementarea acestui proiect, alături de parteneri puternici precum omologii noştri din Lituania şi Polonia, în contextul în care, recent, au fost demarate negocierile de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană”, a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Partenerii proiectului vor sprijini aplicarea eficientă a legilor privind concurenţa şi ajutorul de stat şi îmbunătăţirea capacităţii instituţionale şi administrative a Consiliului Concurenţei din Moldova pentru a acţiona ca o autoritate de concurenţă similară cu cele din UE.

Proiectul, care va dura 27 de luni şi este programat să înceapă în prima parte a lunii octombrie 2024, este finanţat cu 1,5 milioane euro de la Comisia Europeană. Gestionarea administrativă şi financiară a proiectului va fi asigurată de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene din România.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.