Radu Ionescu, General Manager, Liberty Galaţi, afirmă că este nevoie de măsuri de sprijin concrete care să ajute ca industria producătoare, ”industria care face din piatră oţel”, să poată supravieţui şi pe mai departe. El a precizat că speră ca Liberty Galaţi să poată produce oţel verde până în 2030 cu amprentă de dioxid de carbon neutru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Radu Ionescu a declarat joi, la evenimentul News.ro - Perspectivele macroeconomice şi fiscale ale României pe 2024. Ediţia a II-a, că Liberty Galaţi este o companie strategică la nivel naţional. 
“Reprezint una din companiile care nu este  importantă doar la nivel local. Liberty Galaţi este o companie strategică la nivel naţional. În ultimele săptămâni a fost o discuţie aprinsă în Marea Britanie cauzată de închiderea ultimului furnal, care putea produce oţel din minereu de fier. Deci în Marea Britanie nu mai există în momentul de faţă nicio capacitate de producţie care permite să faci oţel din piatră.  În România, din fericire, această capacitate s-a conservat, există încă, iar importanţa companiei transcende un pic zona imediată în care funcţionează, pentru că avem un impact pe verticală în toată economia României. Sigur, la nivel local suntem mai mult decât importanţi, pentru că sunt mii de angajaţi, atât direcţi, cât şi pe platforma Liberty Galaţi, dar şi în lanţul integrat pe verticală, care depind de noi, şi ei, şi familiile lor, şi aşa mai departe”, a afirmat Radu Ionescu.
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum
El a precizat că se bucură să vadă că Guvernul recunoaşte această importanţă strategică. 
“Ne  bucurăm că vedem semne că Guvernul României recunoaşte această importanţă strategică nu doar prin prisma datelor din prezent, dar şi în perspectiva unui eventual efort de reconstrucţie a Ucrainei, prin proximitatea pe care o avem faţă de zona respectivă. Dar în acest context de piaţă în care ne aflăm,  pentru a putea contribui nu numai la succesul pe viitor al economiei româneşti, dar şi la reconstrucţia Ucrainei, avem într-adevăr nevoie de măsuri de sprijin concrete care să ajute ca industria producătoare, industria care face din piatră oţel, să poată supravieţui şi pe mai departe.  Şi sperăm noi să poată produce oţel verde până în 2030 cu impact, deci cu amprentă de dioxid de carbon neutru”, a menţionat Radu Ionescu.
El a precizat că aceste investiţii promovate de UE nu sunt distribuite uniform la nivelul Uniunii Europene. 
“Este un efort important. Vorbim de investiţii de ordinul miliardelor, investiţii pe care Uniunea Europeană le promovează, dar care am vrea să vedem că sunt distribuite într-o formă uniformă la nivelul UE. În momentul de faţă vedem că există o intensitate a ajutorului serios mai mare în partea de vest a Cortinei de Fier. Sunt 17 miliarde de euro care au fost alocate în cursul anului trecut în Europa de Vest şi numai cinci miliarde alocate acestui efort de decarbonizare în Europa de Est. Am vrea să vedem o egalizare a acestor fonduri europene”, a mai declarat Radu Ionescu.

Evenimentul „Perspectivele macroeconomice şi fiscale ale României pe 2024”, aflat la a doua ediţie, este organizat de Agenţia de presă News.ro, în parteneriat cu Team Innovation Media şi Agenţia de PR şi comunicare Plurivox.

Parteneri sunt CEC Bank  CITRLIBERTY GalaţiREI Grup şi Philip Morris.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.