Liviu Gavrilă, vicepreşedintele Asociaţiei Române pentru Energie Eoliană (RWEA) afirmă că majoritatea parcurilor de energie eoliană se apropie de termenul de funcţionare optimă, arătând că va fi nevoie de „repowering” în ceea ce priveşte aceste facilităţi de producţie a energiei eoliene. El atrage atenţia asupra faptului că „în scurt timp”, unele produse nu vor mai putea fi comercializate pe pieţele externe dacă ele nu vor fi produse cu energie verde.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
„Vorbim de energie eoliană; în acest moment înseamnă un pic peste 3 GigaWatt, cu o nevoie de 7 GW şi ceva până în 203o, de peste 11 după modelarea pe care noi am făcut-o. (...) Dar suntem într-o realitate care cumva este în contradicţia acestor cifre şi realitatea este că aceşti 3 GW şi ceva, în 5-7, maximum 8-10 ani vor avea nevoie de un repowering, vor avea nevoie de ceva, majoritatea parcurilor se apropie de acel prag de 15 ani”, a declarat vicepreşedintele Asociaţiei Române pentru Energie Eoliană luni, în cadrul evenimentului „Energy road - Energie la tine acasă - Ediţia a VI-a” organizat de News.ro.
Liviu Gavrilă atrage atenţia asupra faptului că „în scurt timp”, unele produse nu vor mai putea fi comercializate pe pieţele externe dacă ele nu vor fi produse cu energie verde, având în vedere faptul că există deja companii care pun condiţii legate de folosirea energiei verzi în procesul de producţie a unor bunuri. 
„Să ştiţi că în acest moment aproape toate companiile multinaţionale  - şi este trendul Europa -  încep să îşi revizuiască aproape întreg pachetul de reglementare şi de politici de achiziţie prin introducerea unor reglementări ca ceea ce cumpărăm să aibă diverse certificări care să ateste că ceea ce cumpără este vede. Trebuie să reţinem că, în scurt timp, dacă nu vom reuşi să producem cu energie verde, anumite produse sau anumite lucruri pe care noi încercăm să le comercializăm pe piaţa europeană nu o să le mai putem comercializa. Avem nevoie de energie verde din acest punct de vedere”, a adăugat Liviu Gavrilă.
El este de părere că e nevoie de „oprirea intervenţionismului” în piaţa de energie, arătând că „orice intervenţia în piaţă costă”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.