Compania petrolieră de stat din Abu Dhabi, ADNOC, a încheiat un acord pentru achiziţia firmei germane de produse chimice Covestro, care a făcut parte din grupul Bayer, pentru 14,7 miliarde de euro (16,4 miliarde de dolari), transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

ADNOC, prescurtare de la Abu Dhabi National Oil Company, va lansa o preluare publică voluntară de 62 de euro pe acţiune, care implică o valoare a capitalului propriu pentru Covestro de aproximativ 11,7 miliarde de euro şi reprezintă o primă de aproximativ 54% faţă de preţul de închidere al acţiunilor Covestro de pe 19 iunie, a spus Covestro într-un comunicat.

Acţiunile Covestro au urcat cu 3,7% în urma informaţiilor.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Afacerea reprezintă o valoare a întreprinderii de 14,7 miliarde de euro, a declarat ADNOC într-un comunicat separat. Aceasta a adăugat că tranzacţia este cheia pentru strategia internaţională de creştere a companiei, de a deveni unul dintre cei mai buni cinci jucători din industria chimică mondială.

În calitate de lider global şi pionier industrial în chimicale, Covestro aduce o expertiză de neegalat în produse chimice şi materiale de specialitate de înaltă tehnologie, folosind tehnologii avansate, inclusiv AI”, a declarat Sultan Ahmed al-Jaber, CEO al grupului şi director general al ADNOC.

Covestro, o filială a Bayer, produce materiale polimerice pentru procese de construcţii şi inginerie. Produsele sale sunt utilizate în sectoare precum sportul, telecomunicaţiile, precum şi în industria chimică.

Ca parte a tranzacţiei, ADNOC a semnat, de asemenea, un acord de investiţii în care s-a angajat să ofere finanţare suplimentară prin cumpărarea de noi acţiuni Covestro în valoare de 1,17 miliarde de euro, dintr-o majorare de capital.

Acord ”fără precedent”.

Acordul a urmat unor discuţii ”intensive” şi ”foarte constructive” între cele două părţi, a declarat marţi CEO-ul Covestro, Markus Steilemann, pentru CNBC.

”Acesta este, cel puţin din informaţiile mele, cea mai mare afacere care este pe cale să se întâmple, potenţial, între un investitor strategic din Orientul Mijlociu şi o companie germană listată la DAX. Acest lucru este fără precedent, ceea ce înseamnă că punem calitatea înaintea timpului”, a spus Steilemann.

Steilemann, care este şi preşedintele Asociaţiei Germane a Industriei Chimice, a remarcat provocările cu care se confruntă sectorul chimic global şi german şi a recunoscut că aceşti factori adverşi nu vor dispărea acum că compania are un nou proprietar.

”Cred că alături de un partener mai puternic putem accelera implementarea strategiei noastre de viitor durabil în toate condiţiile economice generale şi, din această perspectivă, sunt epuizat şi, în acelaşi timp, încântat că am atins această etapă”, a spus CEO-ul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.