Compania Naţională de Investiţii Rutiere (CNIR) anunţă că a transmis vineri către Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP) documentaţia pentru atribuirea contractului de proiectare şi execuţie a lotului 2 A Ditrău-Grinţieş de pe secţiunea montană a Autostrăzii Unirii A8. Lotul Ditrău-Grinţieş va fi prevăzut pe toată lungimea cu garduri ranforsate pentru a împiedica pătrunderea pe carosabil a animalelor sălbatice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Compania Naţională de Investiţii Rutiere a transmis, astăzi, către Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice, documentaţia pentru atribuirea contractului de proiectare şi execuţie a lotului 2 A Ditrău-Grinţieş de pe secţiunea montană a Autostrăzii Unirii A8”, anunţă CNIR.

Durata de proiectare şi execuţie a lotului cu o lungime de 37,9 kilometri, care se desfăşoară în judeţele Harghita şi Neamţ este de 54 de luni (14 luni proiectare şi 40 luni pentru execuţie).

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Este un proiect de o complexitate tehnică ridicată pentru că include lucrări majore de artă (poduri, pasaje, viaducte, tuneluri) şi volume considerabile de lucrări de excavare şi consolidări.  Lungimea totală a tunelurilor şi a viaductelor (21 km) reprezintă 57% din lungimea întregului lot: 19 tuneluri şi 63 de poduri şi viaducte.

Cel mai lung viaduct, de 1.184 de metri, este proiectat la km 35 peste râul Sabău, iar cel mai lung tunel dintre cele 19 tuneluri are 850 de metri.

Pe traseul lotului 2 A este prevăzut un nod rutier la Ditrău (conexiune cu DN 12 în jud. Harghita), iar la Est, în judeţul Neamţ, conexiune cu Lotul 2 B Grinţieş -Pipirig, o descărcare provizorie pentru a asigura funcţionarea independentă a acestui lot.

Ca element de noutate, lotul Ditrău-Grinţieş va fi prevăzut pe toată lungimea cu garduri ranforsate pentru a împiedica pătrunderea pe carosabil a animalelor sălbatice.

De asemenea, lotul 2 A are prevăzute spaţii de servicii tip S 3 cu parcare securizată (suprafaţă totală peste 100 000 mp), parcare tip S 1, parcări de scurtă durată (stânga/dreapta) şi un Centru de Întreţinere şi Coordonare.

”După validarea ANAP, Compania Naţională de Investiţii Rutiere va stabili termenul pentru depunerea ofertelor şi va publica documentaţia de atribuire în Sistemul Electronic pentru Achiziţii Publice. Estimăm că la începutul săptămânii viitoare va fi publicat în SEAP şi contractul pentru Lotul 1 C Sărăţeni-Joseni (32,4 km)”, precizează CNIR.

Secţiunea de munte Sărăţeni-Pipirig de pe Autostrada Unirii A8 are o lungime de 116 kilometri şi include patru loturi :

1. Lotul 1C Sărăţeni-Joseni (32,4 km)

2. Lotul 1D Joseni-Ditrău (14,4 km)

3.Lotul 2A Ditrău-Grinţieş (37,9 km)

4.Lotul 2B Grinţieş-Pipirig (31,5 km)

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.