Comitetul Regional de Turism de pe Coasta de Azur şi-a stabilit drept strategie pentru 2018 creşterea numărului de turişti români în zonă, anul trecut acesta ridicându-se la 65.000, peste piaţa din Ungaria, Cehia şi Slovacia, ceea ce a reprezentat o creştere cu 23 la sută a numărului de turişti români în sudul Franţei, o cifră considerată „uriaşă”. Conform datelor prezentate, românii stau în medie 8,5 nopţi şi cheltuiesc aproximativ 75 de euro pe zi şi puţin peste 700 de euro pentru întreaga vacanţă.
„Avem multe în comun cu România. Ştim că sunteţi singura ţară cu origini latine, cum suntem şi noi, din Europa de Est şi împărtăşim încă un lucru foarte important, o legătură istorică. Nu ştiu dacă ştiţi că fondatorul din 1912 al celebrului hotel de lux Negresco, din Nisa, care este pentru noi Turnul Eiffel al Coastei de Azur, este de origine română. Numele său este Alexandre Negresco. Aceasta este o legătură foarte puternică, pentru că hotelul Negresco este, cu adevărat, Turnul Eiffel al turismului din regiune, deci este foarte important pentru noi. Avem multe lucruri în comun şi pentru Coasta de Azur voi (n.r. – românii) sunteţi o piaţă cu o creştere foarte importantă. Datorită zborurilor directe, anul trecut, s-a înregistrat o creştere cu 23 la sută a şederilor pe Coasta de Azur, deci e o cifră uriaşă. Asta înseamnă 65.000 de sejururi de 8,5 nopţi, în medie, România fiind cea de-a doua cea mai mare piaţă din Europa de Est pentru Coasta de Azur, fără să includem Rusia. În unii ani, România a fost prima piaţă, depăşind Polonia”, a declarat directorul general al Comitetului Regional de Turism de pe Coasta de Azur, Eric Dore.
Cele trei companii aeriene care au ca destinaţie Nisa, cu plecare de pe Aeroportul Henri Coandă sunt Tarom, Blue Air şi Wizz Air. În cadrul conferinţei de presă organizate la Ambasada Franţei, reprezentanţii Comitetului Regional de Turism de pe Coasta de Azur au anunţat că Blue Air va avea curse, începând din această vară, şi din Cluj-Napoca.
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
„Transportul aerian dintre Nisa şi România urmează să se mai dezvolte, pentru că numai unul din cinci turişti care se cazează zboară la Nisa. Ne face plăcere să anunţăm deschiderea unei noi rute, de la Cluj, cu Blue Air. Vor fi două curse pe săptămână , începând din 26 iunie. Asta înseamnă 11 zboruri pe săptămână, care vor fi operate în această vară între România şi Coasta de Azur, Franţa”, a mai spus Dore.
Franţa a înregistrat în 2017 un număr record de turişti, iar regiunea Coasta de Azur se află pe a doua poziţie în funcţie de numărul acestora.
„Anul trecut a fost un an record, cu 88 sau 89 de milioane de turişti care au vizitat Franţa. Suntem foarte mândri să primim atât de mulţi turişti din întreaga lumea, şi mai ales din România. România este o piaţă care are un boom în zona Europei Centrale şi de Est şi suntem bucuroşi să vă prezentăm una dintre cele mai vizitate regiuni din Franţa, a doua cea mai vizitată regiune din Franţa, Coasta de Azur”, a declarat Emmanuel Marcinkowski, directorul operatorului turistic de stat Atout France pentru Europa Centrală.
După atentatele teroriste de la Nisa, din 2016, în urma cărora au murit 84 de persoane, pe Coasta de Azur s-a înregistrat o mică scădere a numărului de turişti, criză depăşită rapid de către francezi.
„În 2016 a existat o scădere cu 10 la sută a numărului de turişti pe Coasta de Azur, dar ne-am organizat destul de rapid, la trei săptămâni după atentate, la sfârşitul lunii iulie, cu reprezetanţii hotelurilor şi profesioniştii din turism din zonă, dar şi cu Guvernul francez. Am lansat atunci o campanie de comunicare care s-a numit «Cote D’Azur now» şi obiectivul era de a arăta că această destinaţie este încă vie, dinamică. Atentatul a avut loc în plin sezon turistic, în iulie şi voiam să evităm imaginile cu o destinaţie turistică părăsită. Am lansat atunci o mare campanie digitală mai ales cu locuitorii din zonă şi cu turiştii, cerându-le să împărtăşească experienţa lor pe Coasta de Azur. Campania a funcţionat foarte bine şi în anul trecut, în 2017, am ajuns deja la numărul de turişti de dinaintea atentatelor. De la începutul anului, atât Coasta de Azur dar şi Parisul, care a fost destul de afectat de atentate, şi restul Franţei, suntem în creştere în ceea ce priveşte numărul de turişti. Se poate spune că acum lucrurile au intrat în normal”, a declarat directorul general al Comitetului Regional de Tursim de pe Coasta de Azur, Eric Dore.
Coasta de Azur este a doua destinaţie a Franţei, după numărul de turişti străini, numărul acestora ridicându-se anul trecut la 11 miloane. Conform datelor prezentate de către reprezentanţii francezi de turism, cei 65.000 de români care vizitează Sudul Franţei stau în medie 8,5 nopţi şi cheltuiesc aproximativ 75 de euro pe zi, puţin peste 700 de euro pentru întreaga vacanţă. Turiştii români preferă Coasta de Azur în perioada iunie-septembrie în proporţie de 55 la sută, şi doar 22 la sută, iarna.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.