Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, un indicator al afacerilor dintre firmele din sectorul de comerţ, a crescut în ianuarie cu 13,5%, serie brută, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, ritm accelerat faţă de cel din decembrie 2017, arată datele publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

În decembrie 2017, faţă de decembrie 2016, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, a înregistrat o creştere cu 6,8%.

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna ianuarie 2018, comparativ cu luna ianuarie 2017, în termeni nominali, a înregistrat o creştere cu 13,5%. Pe serie ajustată, în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, avansul a fost de 10,6%.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Creşterea s-a datorat în principal comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+22,3%), comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+20,3%), comerţului cu ridicata nespecializat (+16,4%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+13,7%), activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata (+13,3%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+9,5%), comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+6,1%) şi comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+3,9%).

În ianuarie 2018, faţă de decembrie 2017, comerţul en gros a scăzut atât ca serie brută cu 19,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,1%.

În 2017, comerţul en gros a crescut cu 7,5%, serie brută, faţă de anul anterior, ritm încetinit faţă cel din 2016.

Statisticile nu includ comerţul dintre firme cu autovehicule şi motociclete.

Comerţul cu ridicata este practicat în special de comercianţii care cumpără produse în cantităţi mari, pe care le revând în cantităţi mai mici altor comercianţi sau clienţi finali.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.