Cisco va tăia mii de locuri de muncă, într-o a doua rundă de concedieri din acest an, deoarece producătorul de echipamente de reţea din SUA îşi va muta atenţia către domenii cu o creştere mai mare, inclusiv securitatea cibernetică şi inteligenţa artificială, au spus persoane familiarizate cu problema, citate de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numărul persoanelor afectate ar putea fi similar sau uşor mai mare cu cei 4.000 de angajaţi concediaţi de Cisco în februarie şi va fi probabil anunţat încă de miercuri, odată cu rezultatele companiei din trimestrul al patrulea, au spus sursele, care nu au fost autorizate să vorbească public.

Reuters a relatat în exclusivitate despre desfiinţarea locurilor de muncă pe care Cisco, cu sediul în San Jose, California, a anunţat-o în februarie, înainte ca aceasta să o anunţe.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Compania avea aproximativ 84.900 de angajaţi în iulie 2023, conform raportului său anual. Acest număr nu ţine cont de disponibilizările din februarie.

Cisco nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Acţiunile Cisco au scăzut cu peste 9% anul acesta, până la închiderea de joi.

Cisco, cel mai mare producător de routere şi switch-uri care direcţionează traficul pe internet, se confruntă cu cererea lentă şi constrângerile lanţului de aprovizionare în activitatea sa principală. Acest lucru a împins compania să se diversifice cu măsuri precum cumpărarea cu 28 de miliarde de dolari a firmei de securitate cibernetică Splunk, pe care a finalizat-o în martie. Achiziţia îi va reduce dependenţa de vânzările unice de echipamente, prin stimularea afacerii sale pe bază de abonamente.

Compania a încercat să încorporeze produse AI în ofertele sale şi în mai şi-a reiterat ţinta de comenzi de produse AI în valoare de 1 miliard de dolari în 2025.

În iunie, a lansat un fond de 1 miliard de dolari pentru a face investiţii în startup-uri AI precum Cohere, Mistral AI şi Scale AI.

Compania a declarat la acea vreme că a făcut 20 de achiziţii şi investiţii concentrate pe inteligenţă artificială în ultimii câţiva ani.

Disponibilizările sunt cele mai recente din industria tehnologică, care a redus costurile în acest an pentru a compensa investiţiile mari în IA.

Peste 126.000 de oameni au fost disponibilizaţi în 393 de companii de tehnologie, de la începutul anului, potrivit datelor de pe site-ul de urmărire Layoffs.fyi.

La începutul lunii august, producătorul de cipuri Intel a redus peste 15% din forţa de muncă, sau aproximativ 17.500 de oameni, în timp ce încerca să-şi schimbe afacerea de producţie care pierde bani.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.