Autoritatea de reglementare a spaţiului cibernetic din China a declarat duminică că produsele fabricate de producătorul american de cipuri de memorie Micron Technology nu au trecut testele de evaluare a securităţii reţelei şi că va împiedica operatorii de infrastructură cheie să le achiziţioneze de la firmă, transmite Reuters.
”Examinarea a constatat că produsele Micron prezintă riscuri serioase de securitate a reţelei, care prezintă riscuri semnificative de securitate pentru lanţul de aprovizionare a infrastructurii informaţionale critice din China, afectând securitatea naţională a Chinei”, a declarat Administraţia Cyberspace din China (CAC) într-un comunicat.
Operatorii infrastructurii informaţionale critice vor fi obligaţi să oprească achiziţiile de la Micron, a adăugat CAC.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Conform definiţiei largi din China a infrastructurii informaţionale critice, aceasta ar putea include sectoare de la transport la finanţare.
Micron nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.
China şi-a anunţat revizuirea produselor Micron la sfârşitul lunii martie, iar compania a declarat la momentul respectiv că cooperează cu revizuirea şi că operaţiunile sale comerciale în ţară erau normale.
Evaluarea şi decizia privind Micron vine pe fondul unor conflicte asupra tehnologiei cipurilor dintre Washington şi Beijing, în timpul cărora SUA au impus o serie de restricţii la exportul tehnologiei de fabricare a cipurilor către China şi au trecut pe lista neagră firme chineze, inclusiv rivalul Micron, Yangtze Memory Technologies Co Ltd.
CAC nu a detaliat ce riscuri a constatat şi nici ce produse Micron vor fi afectate.
Micron obţine aproximativ 10% din veniturile sale din China, dar nu este clar dacă decizia afectează vânzările companiei către clienţi non-chinezi din ţară.
Cea mai mare parte a produselor companiei care intră în China sunt achiziţionate de firme non-chineze, pentru a fi utilizate în produsele fabricate în ţară, potrivit analiştilor.
În septembrie 2021, China a impus reguli menite să protejeze infrastructura informaţională critică, care cer operatorilor săi să respecte cerinţe mai stricte în domenii precum securitatea datelor.
Beijingul a definit în linii mari industriile pe care le consideră ”critice”, ca fiind cele precum comunicaţiile publice şi transportul, dar nu a specificat exact la ce tip de companie sau domeniul de activitate se va aplica acest lucru.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.