Directorul general al băncii JPMorgan Chase, Jamie Dimon, a prezentat o listă de abilităţi de conducere pe care ar trebui să le aibă viitorul preşedinte al SUA, dar fără să susţină un candidat anume, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un articol de opinie publicat vineri în Washington Post, intitulat ”Următorul nostru preşedinte trebuie să ne restabilească credinţa în America”, Dimon a subliniat necesitatea ca următorul lider să unească naţiunea în loc să meargă la extreme.

Dimon, care conduce JPMorgan din 2006, face parte dintr-un grup de directori generali din sectorul financiar ale căror nume au fost prezentate pentru funcţii economice de conducere în guvern, inclusiv pentru cea de secretar al Trezoreriei.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Fostul preşedinte al Statelor Unite, Donald Trump, a declarat pentru Bloomberg, la sfârşitul lunii iunie, că îl va lua în considerare pe Dimon ca secretar al Trezoreriei dacă va câştiga alegerile din 5 noiembrie.

Separat, vicepreşedintele Kamala Harris a luat prânzul cu Dimon la Casa Albă, în martie, potrivit unei surse familiare cu situaţia, care a refuzat să fie identificată discutând despre întâlnirea privată.

Reacţia lui Dimon vine după Convenţia Naţională Republicană de la jumătatea lunii iulie şi înaintea Convenţiei Naţionale Democrate de la sfârşitul lunii august.

În timp ce planurile sale de viitor au fost mult timp subiectul speculaţiilor, accentul pe următorii paşi ai lui Dimon s-a intensificat în acest an, după ce consiliul de administraţie al JPMorgan a identificat potenţialii succesori, deschizând calea unei eventuale tranziţii de conducere.

Dimon este una dintre cele mai proeminente voci de pe Wall Street, dar influenţa sa se extinde cu mult dincolo de afaceri şi economie.

CEO-ul intervine adesea pe probleme de politică, cum ar fi conducerea americană, formarea profesională şi securitatea energetică.

Dimon a subliniat necesitatea ca următoarea administraţie prezidenţială să aibă membri din ambele partide politice, precum şi lideri din sectorul privat.

„Un preşedinte ar trebui să pună cei mai talentaţi oameni, inclusiv cei din mediul de afaceri şi din partea opusă, în cabinetul lor”, a scris Dimon.

El i-a citat pe preşedinţii Abraham Lincoln, Harry Truman şi Dwight Eisenhower drept exemple care „ne-au ghidat înainte cu bun simţ şi pragmatism”, a scris Dimon.

Printre numeroasele sale recomandări de politică, CEO-ul a subliniat importanţa energiei în politica externă.

”Când aliaţii noştri duc războaie pentru a-şi apăra suveranitatea şi democraţiile şi au nevoie cu disperare de surse de energie sigure şi de încredere, amânarea proiectelor pe termen lung de gaze naturale lichide în Louisiana şi Texas este greşită şi se autoînfrânge”, a scris el.

Iar în politica internă, ”ne putem reforma cu uşurinţă politicile ipotecare pentru a face proprietatea de locuinţă mai accesibilă pentru americanii cu venituri mai mici”, a scris Dimon.

De asemenea, el a cerut următorului preşedinte să lucreze pentru a câştiga sprijinul tuturor alegătorilor.

”Nu insultaţi, nu stereotipaţi, nu folosiţi ca arme, nu creaţi ţapi ispăşitori ... Şi nu-i atacaţi. Angajaţi-i. Pentru asta e nevoie de curaj”, a spus Dimon.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.