Un caz referitor la Craig Wright, un australian care a pretins că este inventatorul bitcoin, a fost trimis marţi procurorilor britanici, de către un judecător, pentru săvârşirea de presupusă mărturie mincinoasă, relatează CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marţi, un judecător de la Înalta Curte britanică, James Mellor, a decis să trimită cazul împotriva pretenţiei lui Wright de a fi inventatorul bitcoin către Crown Prosecution Service (CPS) – care urmăreşte cazurile penale investigate de poliţia din Anglia şi Ţara Galilor.

CPS va analiza acum dacă Wright ar trebui să fie urmărit penal pentru ceea ce Mellor a numit ”sperjur pe scară largă şi falsificare de documente” şi va decide dacă este necesar un mandat de arestare şi posibilă extrădare.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
18 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, Philip Morris, TeraPlast
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Wright a rămas în mare parte tăcut de când a fost emisă o hotărâre a Înaltei Curţi care susţine că a minţit ”amplu şi în mod repetat” în dovezile sale, încercând să demonstreze că el a fost inventatorul bitcoin, Satoshi Nakamoto.

Wright a încercat în procesul din Londra să demonstreze că a fost inventatorul iniţial al bitcoin şi, prin urmare, deţinea drepturi de proprietate intelectuală, inclusiv dreptul de autor în cartea albă bitcoin şi versiunile iniţiale ale software-ului bitcoin.

Protocolul bitcoin este o reţea descentralizată, open-source şi nicio entitate nu poate obţine controlul asupra acesteia.

Judecătorul Mellor a decis că Wright a încercat să creeze o naraţiune falsă falsificând documente ”la scară mare”, prezentându-le drept dovezi în instanţă.

El a adăugat că, promovând pretenţia sa de a fi Satoshi Nakamoto printr-o acţiune în justiţie în Regatul Unit, precum şi în Norvegia şi în SUA, Wright a comis ” cel mai grav abuz” al procesului instanţelor.

Holdingul lui Wright, Tulip Trading, nu a fost disponibil imediat pentru comentarii atunci când a fost contactat de CNBC.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.