Bursele europene au revenit miercuri la creştere, după ce datele privind inflaţia din SUA au venit puţin mai mici decât erau aşteptările, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele paneuropean Stoxx 600 a încheiat sesiunea în creştere cu 1,15%, extinzând câştigurile anterioare publicării indicelui preţurilor de consum din SUA.

Euro şi lira sterlină s-au consolidat faţă de dolarul american, cu o creştere cu 1% şi, respectiv, cu 0,78% faţă de moneda americană.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Acţiunile europene au încheiat ziua în mare parte pe un teritoriu pozitiv, acţiunile tehnologice conducând câştigurile, cu un avans de 2,4%.

Titlurile producătorilor auto au crescut uşor, deoarece investitorii au cântărit impactul posibilelor procese din Marea Britanie legate de datele nereale privind emisiile vehiculelor, raportate de companii.

Datele din Marea Britanie de miercuri au arătat că creşterea economică a ţării a stagnat în aprilie, deoarece producţia din sectorul construcţiilor a scăzut pentru a treia lună consecutiv. Datele lunare privind produsul intern brut au fost în conformitate cu aşteptările, dar a sub expansiunea de 0,4% din martie.

Indicele german DAX a urcat cu 1,49%, CAC 40, al bursei din Paris, 0,97%, iar FTSE 100, al bursei din Londra, cu 0,83%. Indicele italian FTSE MIB a crescut cu 1,43%, în timp ce IBEX 35, al bursei din Madrid, a avansat cu 0,63%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.