Acţiunile europene au închis miercuri în creştere, în condiţiile în care încrederea investitorilor este rămâne la limită înainte de două alegeri majore, în Marea Britanie şi Franţa, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După o performanţă negativă săptămâna trecută, indicele paneuropean Stoxx 600 a fost fluctuant până acum în iulie.

Stoxx 600  a închis în urcare cu 0,8%, majoritatea sectoarelor fiind pe verde, în frunte cu acţiunile miniere, care au avansat cu 2,3%.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Acţiunile Maersk au crescut cu 3,8% după ce gigantul de transport maritim s-a retras din discuţiile de preluare a firmei de logistică DB Schenker.

CEO-ul Maersk, Vincent Clerc, a declarat că o investigaţie a concluzionat că compania germană deţine ”un portofoliu cuprinzător pe piaţa logistică şi cu un potenţial suplimentar de deblocare pentru viitor”, dar a identificat probleme de integrare.

Investitorii se pregătesc pentru două alegeri parlamentare, britanicii îndreptându-se joi către urne, urmaţi de francezi duminică.

Sondajele sugerează o victorie a Partidului Laburist de centru-stânga, din opoziţie, în Regatul Unit, un rezultat care spun analiştii că ar fi privit favorabil de către pieţe; în timp ce votul francez este înfundat într-o mai mare incertitudine.

Pieţele regionale au închis marţi în scădere, după ce au digerat cele mai recente date privind preţurile de consum din zona euro, care au arătat că inflaţia generală din zona euro a încetinit la 2,5% în iunie, în conformitate cu aşteptările economiştilor chestionaţi de Reuters. Cu toate acestea, cifrele urmărite cu atenţie pentru inflaţia de bază şi de servicii au rămas încăpăţânat de ridicate, menţinându-se la 2,9%, respectiv 4,1%.

Indicele londonez FTSE 100 a avansat cu 0,61%, DAX, al bursei din  Frankfurt, cu 1,16%, iat CAC 40, al bursei din  Paris, cu 1,24%. Indicele italian FTSE MIB a crescut cu 1,09%, iar IBEX 35, al bursei din Madrid, cu 1,32%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.