Bursele europene au încheiat tranzacţiile de marţi în scădere, în timp ce investitorii aşteaptă cu nerăbdare următoarea şedinţă de politică monetară a Rezervei Federale (Fed) din Statele Unite şi datele privind inflaţia din această ţară, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele Stoxx 600 a închis în declin cu 0,9%, inversând câştigurile uşoare de la începutul sesiunii.

Toate sectoarele şi bursele majore au închis în roşu, băncile conducând pierderile, cu un declin de 2,17%.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Startupul britanic Raspberry Pi a închis în urcare cu 38,5% după debutul său pe bursa principală din Londra.

Între timp, acţiunile companiei franceze de IT Atos au scăzut cu peste 15% după ce firma a anunţat un acord de salvare care va avea ca rezultat o diluare majoră a deţinerilor acţionarilor existenţi.

Datele privind ocuparea forţei de muncă din Regatul Unit, publicate marţi, au arătat că numărul angajaţilor salariaţi a crescut în luna mai cu 0,6% faţă de anul precedent, dar rata şomajului a crescut la 4,4%, de la 4,3% trimestrial.

Creşterea anuală a salariilor, excluzând bonusurile, s-a menţinut la 6% în cele trei luni din februarie până în aprilie, prezentând o potenţială îngrijorare pentru Banca Angliei, deoarece analizează momentul în care să reducă ratele dobânzilor.

”Ceea ce doreşte în mod esenţial să vadă Banca Angliei este ca inflaţia salarială să scadă mai mult decât a făcut-o, mai ales rata generală a inflaţiei foarte aproape de ţintă”, a declarat Richard Carter, şeful de cercetare la Quilter Cheviot, într-o notă.

”BoE va fi incredibil de precaută să reducă dobânzile într-o perioadă în care puterea de cheltuieli este mare pentru consumatori şi poate declanşa o nouă criză inflaţionistă. Ca atare, datele de astăzi vor continua să reducî probabilitate unei reduceri a dobânzii de referinţă în iunie sau august, noiembrie rămânând data cea mai probabilă pentru a vedea prima scădere.”

Miercuri vor fi publicate cifrele privind produsul intern brut al Regatului Unit pentru aprilie.

Pieţele regionale au scăzut şi luni, în condiţiile în care traderii au continuat să reacţioneze la alegerile pentru Parlamentul UE şi la decizia preşedintelui francez Emmanuel Macron de a convoca alegeri parlamentare anticipate, după ce partidul de dreapta Adunarea Naţională a înregistrat câştiguri puternice.

Atenţia pieţei se îndreaptă acum către cea mai recentă decizie a Rezervei Federale din SUA şi indicele preţurilor de consum din luna mai, care va fi publicat miercuri.

Datele privind inflaţia din SUA ar putea fi un test cheie pentru pieţe, mai ales după ce raportul de vineri privind o piaţă a muncii puternică a continuat să sugereze că banca centrală ar putea să se opună scăderii dobânzilor. Investitorii vor urmări îndeaproape previziunile actualizate ale Fed cu privire la momentul şi frecvenţa reducerilor de dobândă.

Indicele german DAX a scăzut cu 0,68%, indicele francez CAC 40 cu 1,33%, iar indicele britanic FTSE 100 cu 0,98%. Indicele italian FTSE MIB a coborât cu 1,93% şi IBEX 35, al bursei din Madrid, cu 1,6%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.