Brico Dépôt România a anunţat joi că a sistat aprovizionarea cu produse din lemn provenind de la producătorul austriac Holzindustrie Schweighofer, în timp ce Schweighofer susţine că ia toate măsurile posibile pe care o companie privată le poate lua pentru minimizarea riscului de apariţie în lanţul său de achiziţie a lemnului provenit din exploatări ilegale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

 ”Dorim să oferim spre vânzare produse din lemn care au o sursă de provenienţă 100% sigură, permiţând clienţilor noştri să facă alegeri durabile. Tot lemnul din gama noastră de produse este auditat în mod responsabil, fiind aprobat de comisii recunoscute şi competente, cum ar fi FSC şi PEFC”, a declarat directorul general al Brico Dépôt România, Christian Mazauric.

Brico Dépôt România a sistat comenzile de produse către grupul austriac, folosind furnizori alternativi ce deţin certificarea FSC, şi nicio comandă nu va mai fi plasată către Schweighofer Group fără acordul FSC.

Forest Stewardship Council (FSC) este o organizaţie non-profit care stabileşte standarde de bună practică pentru sectorul forestier, cu scopul de a promova exploatările silvice responsabile faţă de mediu şi comunităţile locale.

Brico Dépôt România colaborează cu furnizorii săi pentru a se asigura că aceştia respectă reglementările aflate în vigoare, folosind auditori independenţi, dar şi că pun în aplicare programele de formare a lanţului de aprovizionare.

Compania a precizat că lucrează cu ONG-uri şi alţi actori ai industriei şi societăţii civile pentru a rezolva cauzele defrişărilor şi pentru a crea schimbări pozitive în gestionarea pădurilor din România.

În decembrie 2016, compania a dezvoltat un parteneriat cu WWF (World Wildlife Fund) prin care s-a angajat să lucreze cu furnizori de lemn autorizat şi care sunt preocupaţi de protejarea pădurilor virgine şi a pădurilor cu valoare ridicată de conservare în România.

“Una dintre preocupările noastre principale este să achiziţionăm doar lemn recoltat în condiţii legale, de aceea am pus la punct un sistem de control sporit pentru a asigura un lanţ mai durabil şi complet de aprovizionare. Mai mult, implementăm în România un sistem foarte modern de urmărire prin GPS. Timflow urmăreşte traseul lemnului de la locul de încărcare până la fabricile noastre. Toate aceste date vor fi permanent la dispoziţia publicului,” a declart director general al Holzindustrie Schweighofer România, Dan Bănacu, într-o reacţie transmisă de companie la scurt timp după anunţul făcut de Brico Dépôt România.

Retailerul de materiale de construcţii şi amenajări interioare Leroy Merlin a anunţat pe data de 1 martie că nu mai cumpără, începând cu luna februarie a acestui an, produse din lemn provenite de la companii naţionale şi internaţionale care nu respectă standardele de sustenabilitate şi certificările date de Asociaţia pentru Certificare Forestieră (The Forest Stewardship Council, FSC) şi PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification).

Din luna ianuarie a acestui an, retailerul de bricolaj Hornbach a renunţat la contractul cu firma austriacă Holzindustrie Schweighofer în ceea ce priveşte comercializarea lemnului de construcţii şi a celui rindeluit, deoarece compania vrea ca furnizorii săi “să respecte principiile silviculturii responsabile”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.