Boeing a înregistrat o pierdere de 663 de milioane de dolari în trimestrul patru, rezultatele fiind afectate de problemele legate de lanţul de aprovizionare, în ciuda unei redresări a vânzărilor şi livrărilor de avioane care a condus la creşterea veniturilor, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Companiile aeriene şi producătorii de avioane au beneficiat de o redresare bruscă a călătoriilor aeriene, una dintre cele mai afectate industrii de pandemia de Covid.

Dar liderii Boeing au ezitat să intensifice producţia de avioane înainte de stabilizarea lanţului de aprovizionare.

Compania produce 31 de avioane 737 pe lună şi intenţionează să crească numărul acestora la aproximativ 50 pe lună în 2025 sau 2026.

Boeing va creşte rata de producţie a 787 Dreamliners la cinci pe lună, spre sfârşitul anului ,şi la 10 pe lună în 2025 sau 2026.

Livrările acestor avioane cu punte largă au fost întrerupte timp de aproximativ doi ani, până în vară, din cauza unor defecte de producţie.

Pentru întregul an 2022, Boeing a înregistrat o pierdere de 5 miliarde de dolari, în pofida unei creşteri cu 7% a veniturilor, la 66,6 miliarde de dolari.

Iată cum a evoluat compania în trimestrul al patrulea în comparaţie cu estimările analiştilor respectate de Refinitiv:

Pierdere pe acţiune ajustată: 1,75 dolari, faţă de câştigurile aşteptate pe acţiune de 26 de cenţi.

Venituri: 19,98 miliarde dolari, faţă de 20,38 miliarde de dolari estimate.

Boeing a generat un flux de numerar de 3,1 miliarde de dolari în trimestrul al patrulea, mai mare decât previziunile analiştilor, şi 2,3 miliarde de dolari în 2022, cel mai mare din 2018, înainte de al doilea dintre cele două accidente fatale ale 737 Max care au declanşat o criză de ani de zile pentru companie.

Unitatea sa de avioane comerciale a generat vânzări de 9,2 miliarde de dolari în trimestrul patru, în creştere cu 94% faţă de anul anterior, deoarece livrările au crescut, dar a produs încă o pierdere din cauza costurilor anormale şi a altor cheltuieli, cum ar fi cercetarea şi dezvoltarea, a spus compania.

Boeing şi-a reiterat aşteptările de a genera un flux de numerar liber între 3 şi 5 miliarde de dolari în acest an.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.