Firma Ymens Teamnet, parte a grupului Teamnet care a fost controlat în trecut de Sebastian Ghiţă, a câştigat un contract de 7,2 milioane lei (1,6 milioane euro), cu TVA, pentru dezvoltarea infrastructurii de comunicaţii proprii şi a reţelei de comunicaţii interbancare pentru Banca Naţională a României (BNR), potrivit unui anunţ publicat joi pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Teamnet International, firmă deţinută de Sebastian Ghiţă până în 2012, se numără, alături de UTI şi Siveco, printre companiile cu cele mai mari sume încasate pentru contractele încheiate cu instituţiile publice pentru produse software, în perioada 1 ianuarie 2011 - 31 iulie 2016, potrivit unui raport publicat la începutul lunii decembrie de Corpul de control al premierului Dacian Cioloş.

În luna octombrie, alături de Ymens, a depus ofertă, pentru contractul cu o durată de trei ani, şi furnizorul de servicii de telcomunicaţii Telekom Romania Communication, al treilea jucător pe piaţa de telefonie mobilă, controlat de gigantul german Deutsche Telekom.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Valoarea estimată iniţial a contractului era de 7,5 milioane lei (1,65 milioane euro).

Obiectul contractului atribuit de BNR şi câştigat de Ymens Teamnet îl reprezintă ”achiziţia de echipamente şi servicii necesare dezvoltării infrastructurii de comunicaţii proprii precum şi a reţelei de comunicaţii interbancare RCI operată de către autoritatea contractantă”, potrivit anunţului.

Reţeaua de Comunicaţii Interbancare (RCI) este un sistem electronic pentru comunicaţii de date cu caracter financiar, care asigură infrastructura pentru aplicaţiile derulate în cadrul Sistemului Informatic Bancar (SIB) între băncile-persoane juridice române şi sucursalele din România ale băncilor-persoane juridice străine, celelalte persoane juridice publice sau private care au fost autorizate sau care au conturi la BNR şi centrala instituţiei.

Teamnet International a avut venituri totale de 327,65 milioane lei (72,8 milioane euro) în 2015 şi înregistra datorii totale de 255,6 milioane lei (56,8 milioane euro) la finalul anului trecut, potrivit raportului trimis la Ministerul Finanţelor.

Cele mai mari sume pentru contractele încheiate cu instituţiile publice pentru produse software, în perioada 1 ianuarie 2011 - 31 iulie 2016, au fost încasate de următoarele firme: Siveco Romania SA (377 milioane lei), Grupul Teamnet (261 milioane lei) şi UTI Grup (108 milioane lei), potrivit Corpului de control al premierului Dacian Cioloş.

În luna decembrie, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a atribuit un contract companiei Teamnet, care a câştigat licitaţia pentru mentenanţa Platformei Informatice a Asigurările de Sănătate (PIAS), pentru 8,95 milioane lei (1,98 milioane euro), cu TVA.

Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a declarat, în luna noiembrie, că există o decizie a Curţii de Conturi ca arhitectura sistemului REVISAL (Registrul General de Evidenţă a Salariaţilor), folosită pentru evidenţa angajaţilor, să fie predată de firma Teamnet.

Ministrul a declarat că, în lipsa acestei platforme, nu s-a putut dezvolta separat registrul salariaţilor din sistemul public, care va sta la baza legii salarizării unitare.

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a declarat, în luna iunie a acestui an, că a cerut Corpului de control să se uite în baza de date a Ministerului Fondurilor Europene, SMIS, pentru a vedea ce contracte au avut firmele despre care DNA afirma că deputatul Sebastian Ghiţă ”le controlează prin interpuşi”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.