Oficialii aviaţiei din Asia pledează pentru o acţiune globală de reducere a rănirilor cauzate de turbulenţe, incidentele recente de mare importanţă provocând apeluri pentru îmbunătăţirea prognozelor transfrontaliere, la o reuniune a autorităţilor de reglementare care a început luni la Montreal, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Deşi turbulenţele nu cauzează frecvent decese, acestea sunt principala cauză a accidentelor, potrivit datelor agenţiei de aviaţie a ONU, iar modelele meteorologice severe provocate de schimbările climatice ar putea duce la mai multe incidente, spun experţii.

Este una dintre numeroasele probleme abordate de autorităţile globale de reglementare la conferinţa de navigaţie aeriană a Organizaţiei Internaţionale a Aviaţiei Civile, care se desfăşoară până pe 6 septembrie.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Preocupările cu privire la turbulenţele care afectează zborurile avioanelor au crescut de când un zbor al Singapore Airlines din Londra, în mai, a trecut printr-un incident grav, care a dus la un deces şi zeci de răniţi.

Ţări precum Japonia, Coreea şi Singapore doresc ca turbulenţele să fie adăugate ca o categorie în Planul global de siguranţă a aviaţiei pentru 2026 al ICAO, care subliniază priorităţile industriei, potrivit documentelor de lucru ale evenimentului.

ICAO a declarat că o decizie va fi luată de cele 193 de state membre ale sale la adunarea trienală de anul viitor.

Japonia şi alte ţări ar dori ca ICAO să îmbunătăţească coordonarea în timp real a schimbului de date privind vremea şi turbulenţele peste graniţe, pe măsură ce ţările iau măsuri pentru a face alertele mai uşor de utilizat pentru piloţi, a declarat un oficial al biroului de aviaţie civilă al ţării.

Unele ţări din Asia fac paşi timpurii pentru a face ca informaţiile, acum trimise de obicei în format text, să fie mai accesibile vizual.

Turbulenţele au reprezentat anul trecut aproximativ 40% din toate accidentele care au implicat aeronave mari în operaţiuni comerciale programate, conform Raportului anual de siguranţă 2024 al ICAO.

Deşi în prezent nu este mandatat de Japonia, transportatorul All Nippon Airways difuzează acum în mod voluntar un videoclip de siguranţă la începutul şi în timpul zborurilor, pentru a preveni accidentele legate de turbulenţe.

Korean Air  a spus în august că va înceta servirea tăiţeilor în ceaşcă, o gustare populară în Coreea, cunoscută sub numele de ramyeon, care necesită apă clocotită, la zborurile pe distanţe lungi, ca parte a schimbărilor efectuate ca răspuns la incidentele de turbulenţă crescute.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.