Apple îşi continuă planurile pentru o tehnologie de automobile autonome, vizând să producă un vehicul de pasageri începând din 2024, care ar putea include o tehnologie revoluţionară de baterii, au declarat persoane apropiate situaţiei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Eforturile producătorului de iPhone-uri în domeniul auto, cunoscute sub numele de Project Titan, au avut o evoluţie inconstantă începând din 2014, când compania a început să proiecteze propriul său vehicul. La un moment dat, Apple s-a concentrat pe partea de software şi şi-a reanalizat obiectivele.

Doug Field, un veteran al Apple care a lucrat la Tesla, s-a întors pentru a coordona proiectul în 2018, iar în 2019 a concediat 190 de persoane din echipa Apple.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Ulterior, Apple a progresat suficient de mult, iar acum are ca obiectiv construirea unui vehicul pentru publicul larg, au declarat două persoane apropiate situaţiei.

Obiectivul Apple de a construi un vehicul de serie contrastează cu obiectivele unor companii concurente, cum este Waymo, divizie a grupului Alphabet, care a construit robo-taxiuri pentru un serviciul de ride-hailing fără şoferi.

Un element central al strategiei Apple este un nou model de baterie, care ar putea reduce radical costul bateriilor şi care ar creşte autonomia vehiculului, potrivit unei a treia surse.

Apple a refuzat să comenteze planurile despre produsele viitoare.

Fabricarea unui vehicul reprezintă o provocare pentru lanţul de aprovizionare al Apple, o compania care fabrică sute de milioane de produse electronice cu componente din toată lumea, dar care nu a produs niciodată un vehicul.

Tesla, compania lui Elon Musk, a avut nevoie de 17 ani pentru a obţine profit din fabricarea de maşini.

Nu este clar cine ar asambla automobile sub marca Apple, dar, potrivit surselor, compania va recurge la un producător partener. Există însă şi posibilitatea ca Apple să îşi reducă ambiţiile la un sistem de conducere autonomă care ar fi integrat într-un automobil fabricat de un producător auto consacrat, au mai spus sursele.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.