Cea mai recentă versiune beta de iOS aduce utilizatorilor acces la Distraction Control, o facilitate din cadrul browser-ului Safari, prin care pot fi blocate diverse elemente ale site-urilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Accesibilă din Page Menu, care la rândul lui se găseşte în marginea barei de adrese din Safari, noua funcţie este menită să ajute utilizatorii să elimine elementele web care depăşesc anumite limite.

Deşi încă nu este clar cum va funcţiona în versiunea finală, Distraction Control ar putea fi folosit, de exemplu, pentru a bloca încărcarea clipurilor video pe care unele site-uri le rulează automat şi care, de multe ori, nu au nicio legătură cu conţinutul paginii.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Apple ţine să menţioneze că Distraction Control nu este un instrument de blocare a reclamelor, dar nu exclude că ar putea fi folosit şi pentru asta.

La fel ca un adblocker, Distraction Control va ţine minte setările făcute de utilizator - odată blocat, un element va rămâne blocat şi la vizitele următoare ale aceleiaşi pagini.

Pe lângă iOS, Distraction Control va mai fi disponibil pe iPadOS şi macOS. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.