Apple a lansat miercuri o versiune beta a mai multor funcţii Apple Intelligence, inclusiv integrarea mult aşteptată cu ChatGPT, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Compania a anunţat în această vară răspunsul său la boom-ul inteligenţei artificiale, dar implementează treptat aceste funcţii pentru utilizatori. Investitorii speră că noile funcţii de AI vor stimula o nouă generaţie de upgrade-uri pentru iPhone, deoarece aceste instrumente sunt disponibile doar pe dispozitivele mai noi.

Apple Intelligence a fost disponibilă în previzualizare pentru dezvoltatori şi utilizatori timpurii, dar lansarea oficială pentru public va avea loc săptămâna viitoare, ca parte a actualizării iOS 18.1, a declarat Apple. Acest ultim lot de funcţii este inclus în versiunea beta a iOS 18.2 pentru dezvoltatorii de software, lansată miercuri. Beta-urile Apple trec de obicei printr-un ciclu de câteva săptămâni înainte de a fi disponibile publicului.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Previzualizarea inclusă în iOS 18.2 conţine:

Noi abilităţi care permit utilizatorului să descrie cum doreşte ca Apple Intelligence să rescrie un fragment de text.

Genmoji, generatorul de imagini Apple pentru crearea de noi emoji-uri.

Image Playground, generatorul de imagini AI al Apple.

Image Wand, o funcţie care permite utilizatorilor să elimine obiecte sau distrageri din fotografii.

Integrarea cu ChatGPT de la OpenAI.

Totuşi, funcţia mult aşteptată prin care Siri poate efectua acţiuni în interiorul aplicaţiilor nu este inclusă în această actualizare, dar este aşteptată în curând.

Răspunsuri de la ChatGPT

În iunie, Apple a anunţat integrarea sa cu ChatGPT. Deşi Apple Intelligence şi Siri se bazează în principal pe cipurile Apple din dispozitivele sale, compania a declarat că pentru probleme sau întrebări mai complexe, utilizatorii pot primi răspunsuri de la chatbot-ul OpenAI.

La conferinţa pentru dezvoltatori, Apple a arătat cum va funcţiona integrarea cu ChatGPT. Când Siri primeşte o întrebare care necesită un răspuns mai detaliat, aceasta va cere permisiunea utilizatorului pentru a consulta ChatGPT, fără a necesita un cont OpenAI. Utilizatorii vor putea, de asemenea, să folosească ChatGPT pentru a genera texte în câmpuri de text.

ChatGPT va fi utilizat şi ca parte a unei funcţii numite Visual Intelligence, unde camera telefonului poate identifica textul sau obiectele şi chiar traduce semne în timp real.

Parteneriatul dintre cele două companii a fost un succes pentru OpenAI, care acum este evaluată la 157 de miliarde de dolari după o rundă de finanţare anunţată recent.

CEO-ul OpenAI, Sam Altman, a fost văzut pe campusul Apple atunci când a fost anunţată integrarea.

Totuşi, nici Apple, nici OpenAI nu au comentat public detaliile financiare ale parteneriatului, iar Apple nu a fost investitor în runda de finanţare a OpenAI.

Directorii Apple au sugerat, de asemenea, că alte modele AI, precum cele de la Google, ar putea fi integrate cu Apple Intelligence în viitor.

Unele funcţii Apple Intelligence sunt deja testate de public şi vor fi lansate săptămâna viitoare, ca parte a iOS 18.1. Prima serie de instrumente include capacitatea de a rescrie textul, un nou aspect pentru Siri şi rezumate de notificări care compactează mai multe notificări într-o singură frază.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.