ANAF organizează, în perioada imediat următoare, licitaţii publice pentru vânzarea de obiecte din metale şi/sau pietre preţioase care au un preţ cumulat de pornire a licitaţiilor de aproape două milioane de lei.
UPDATE: Preşedintele ANAF, Lucian Heiuş, anunţă că au fost controlate 86 de case de amanet şi firme care vând bijuterii
”Pentru prevenirea şi combaterea fraudei fiscale şi vamale, inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF), din cadrul ANAF, au verificat în ultima perioadă inclusiv activitatea a 86 firme specializate în creditare prin case de amanet şi comerţul cu pietre şi metale preţioase”, a anunţat preşedintele ANAF, Lucian Heiuş.
Potrivit acestuia, inspectorii antifraudă au identificat abateri de la legislaţia fiscală şi contabilă pentru sancţionarea cărora au dispus amenzi contravenţionale în cuantum total de 825.500 lei.
”De asemenea, pentru încălcarea regimului metalelor preţioase şi pietrelor preţioase au fost confiscate peste 3 kg de obiecte din aur, cu o valoare estimată de piaţă de 706.440 lei”, anunţă Heiuş.
Potrivit acestuia, doar de la o casă de amanet din Strehaia (jud. Mehedinţi), inspectorii antifraudă au confiscat 1,58 kg de obiecte din aur cu o valoare estimată de 317.684 lei.
Până în prezent, prin intermediul Serviciului Teritorial de Valorificare Bunuri din cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Gorj a fost valorificată cantitatea de 0.93029 kg aur.
”Inspectorii antifraudă fiscală vor continua să verifice atât modalitatea de fiscalizare a veniturilor obţinute din activităţi de comerţ cu amănuntul, cât şi respectarea obligaţiei de conectare a caselor de marcat electronice la sistemul informatic al ANAF şi utilizarea acestora”, a mai transmis şeful ANAF.
ŞTIRE INIŢIALĂ: Potrivit unui anunţ de miercuri al ANAF, pentru licitaţiile care se vor organiza în Bucureşti, la sediul ANAF din str. Dimitrie Gerota nr. 13, în data de 23.11.2022, preţul total de pornire este de peste 1,5 milioane de lei.
Licitaţia cuprinde 34 de gropuri cu obiecte din aur, argint şi pietre preţioase
De asemenea, astfel de acţiuni de valorificare a bunurilor intrate în proprietatea privată a statului prin licitaţie publică vor avea loc şi în Târgu Jiu sau Braşov, astfel:
- în data de 14.11.2022, la sediul Serviciului teritorial de valorificare bunuri nr. 4 din localitatea Tg.Jiu, str. Siretului, nr.6, cam. 408, et. 4, pentru valorificarea unui grop care cuprinde obiecte din aur cu valoarea de pornire a licitaţiei de 9.418,43 lei;
- în data de 16.11.2022, la sediul Serviciului teritorial de valorificare bunuri nr. 7, din localitatea Braşov, str. Alexandru Vlahuţă, nr.59, jud. Braşov, pentru valorificarea a două gropuri, un grop care cuprinde obiecte din aur cu valoarea de pornire a licitaţiei de 65.078,22 lei şi un grop care cuprinde obiecte din aur cu valoarea de pornire a licitaţiei de 326.647,03 lei.
ANAF precizează că, prin Direcţia operativă de valorificare bunuri confiscate - Direcţia generală de executări silite cazuri speciale, a realizat, în ultima lună, încasări semnificative la bugetul de stat de aproape 600.000 de lei, prin valorificarea unor gropuri de obiecte metale şi/sau pietre preţioase.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.