Amazon va investi 10 miliarde de euro (10,75 miliarde de dolari) în Germania, pe măsură ce cererea pentru serviciile sale cloud şi bunurile de retail continuă să crească în cea mai mare economie a Europei, a anunţat miercuri compania americană de tehnologie şi comerţ online, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cea mai mare parte a sumei, 8,8 miliarde de euro, va fi cheltuită până în 2026 pentru a extinde infrastructura cloud a unităţii sale de calcul Amazon Web Service (AWS), deoarece vede un potenţial în creştere pentru tehnologiile bazate pe inteligenţa artificială (AI) în Europa.

Cancelarul german Olaf Scholz a lăudat investiţia care va crea peste 4.000 de locuri de muncă în acest an, spunând că subliniază atractivitatea ţării pentru investitori.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Berlinul se confruntă cu o recesiune economică declanşată de costurile ridicate ale energiei şi ratele dobânzilor, precum şi de investiţii insuficiente din cauza birocraţiei.

Anunţul aduce valoarea totală a investiţiilor planificate de Amazon în Germania la 17,8 miliarde de euro.

AWS avea în vedere investiţii de mai multe miliarde în extinderea centrelor sale de date din Italia, a informat Reuters în mai.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.