Agenţia de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox, afiliatul exclusiv al Cushman & Wakefield în Romania, a încheiat anul 2023 cu venituri de 12 milioane de euro pe plan local, în creştere cu 15% faţă de anul anterior.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cushman & Wakefield Echinox a încheiat anul 2023 cu venituri de 12 milioane de euro, în creştere cu 15% faţă de anul anterior, evoluţie care a propulsat compania pe locul doi în topul celor mai mari consultanţi imobiliari din România, într-un an caracterizat în principal de o stagnare a acestei pieţe”, anunţă compania.

Motoarele de creştere ale companiei au fost atât liniile de business care oferă servicii de brokeraj – birouri, retail, industrial şi capital markets, cât şi cele de servicii profesionale – asset management, project & development, certificări, evaluare şi research.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”Pe lângă rezultatul din 2023, trebuie să remarc faptul că între 2020 şi 2023, una dintre cele mai provocatoare şi incerte perioade atât pentru chiriaşi, cât şi pentru proprietarii de active imobiliare, Cushman & Wakefield Echinox a reuşit să-şi majoreze cifra de afaceri de peste 2,5 ori”, spune Oana Iliescu, managing director Cushman & Wakefield Echinox.

Departamentul de birouri a fost cel mai performant din companie, din punct de vedere al veniturilor generate, cu tranzacţii de închiriere care au totalizat 113.000 metri pătraţi şi o cotă de piaţă de peste 26%. Această performanţă a plasat Cushman & Wakefield Echinox pe poziţia de lider al pieţei de închiriere de spaţii de birouri la nivel naţional.

Departamentul Retail Agency al Cushman & Wakefield Echinox a intermediat anul trecut 26 de tranzacţii de închiriere totalizând aproximativ 30.000 de metri pătraţi în Bucureşti şi în principalele oraşe din ţară în 2023, pentru clienţi precum Leroy Merlin, Peek & Cloppenburg, Somproduct, Mobexpert, Noriel, Jimmy Key sau Wittchen.

În acelaşi timp, pe segmentul de industrial, compania a intermediat tranzacţii de aproape 40.000 metri pătraţi, iar vânzarea hotelului K+K din Bucureşti, în prima parte a anului trecut, cea mai importantă tranzacţie de pe piaţa hotelieră din 2023, a contribuit de asemenea la evoluţia Cushman & Wakefield Echinox.

Departamentul de Asset Services si-a extins portofoliul cu noi proprietati si cu noi chiriasi, ajungând să administreze proiecte de aproape 500.000 de metri pătraţi, în timp ce echipa de evaluări a evaluat peste 400 de proprietăţi.

Compania a continuat să crească şi pe partea de project management prin câştigarea unor noi mandate, dar şi pe cea a serviciilor de certificări verzi, cel mai important proiect realizat fiind portofoliul emag din România şi Ungaria.

Cushman & Wakefield Echinox este o companie de consultanţă imobiliară pe piaţa locală, activând în toate segmentele pieţei imobiliare. Cushman & Wakefield Echinox, afiliatul exclusiv al Cushman & Wakefield în România, deţinut şi operat independent, cuprinde o echipă de peste 80 de profesionişti şi colaboratori, ce oferă servicii investitorilor, dezvoltatorilor, proprietarilor şi chiriaşilor.

Cushman & Wakefield este unul dintre liderii globali în domeniul serviciilor imobiliare comerciale, cu 52.000 de angajaţi în aproape 400 de birouri şi peste 60 de ţări şi venituri de 9,5 miliarde de dolari. Serviciile principale ale companiei sunt: consultanţă în gestionarea activelor şi investiţiilor, pieţe de capital, închirieri, administrarea proprietăţilor, reprezentarea chiriaşilor, servicii de proiect şi evaluare

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.