Ziua Patrimoniului Mondial UNESCO din România, sărbătorită anual pe 16 noiembrie, a fost marcată luni de membrii Comisiei permanente comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO printr-o şedinţă festivă, la care a participat Simona Mirela Miculescu, noul ambasador al Delegaţiei Permanente a României la UNESCO.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„Comisia permanentă pentru UNESCO s-a implicat în ultimii ani în rezolvarea unor probleme serioase ale patrimoniului românesc înscris în UNESCO şi considerăm ca reuşite înscrierea Mărţişorului şi a Scoarţei româneşti în Lista patrimoniului cultural imaterial al omenirii. Faptul că s-a limpezit situaţia terenurilor de la Cetăţile dacice din Munţii Orăştiei, care, timp de 30 de ani, au fost expuse braconajului arheologic şi degradării, este tot un merit al comisiei, ai cărei membri au înţeles să facă doar o politică de salvgardare a patrimoniului românesc. Tot la capitolul reuşite trecem şi deblocarea dosarului comun cu Republica Moldova privind ţeserea cămăşii cu altiţă, ia, şi faptul că am creat grupuri de lucru, am sesizat ministerele abilitate ori de câte ori a fost nevoie şi am reuşit să aducem pe agenda specialiştilor şi alte situaţii sau dosare noi”, a declarat deputatul Ionel Palăr, preşedintele comisiei, potrivit unui comunicat remis News.ro.

Simona Miculescu consideră că una dintre priorităţile mandatului său va fi o mai bună reprezentare a României în forurile de decizie ale UNESCO.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

„Prin activităţi de diplomaţie şi lobby, trebuie să-i dăm României un profil mai coerent în UNESCO, astfel încât interesele noastre specifice să fie promovate în interiorul forului internaţional. Mai ales că 2021 este un an în care Conferinţa Generală UNESCO are pe agendă documente strategice şi alocări bugetare definitorii pentru următorii ani. Şi, tot în 2021, se împlinesc 65 de ani de când România a aderat la UNESCO”, a precizat Simona Miculescu.

Ziua Patrimoniului Mondial UNESCO în România se sărbătoreşte din 2013 şi a fost o iniţiativă a Comisiei permanente comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.