Discuţii despre programul Erasmus, dezbatere cu privire planul de investiţii al Uniunii Europene, un colţ de lectură, organizarea unei întâlniri inedite cu 30 de traduceri ale cărţii-simbol ”Micul Prinţ”, ”Cărţile memoriei”, expoziţie cu cărţi din teracotă şi porţelan sunt câteva dintre evenimentele pregătite de Comisia Europeană, invitatul de onoare al ediţiei a 24-a a Târgului Internaţional Gaudeamus Carte de Învăţătură, care va avea loc în perioada 22-26 noiembrie, la Romexpo.
Ediţia Gaudeamus 2017 anunţă prezenţa a peste 300 de expozanţi şi organizarea de 800 de evenimente culturale. Preşedinte de onoare al evenimentului va fi dramaturgul şi jurnalistul Matei Vişniec
Standul Comisiei Europene, amplasat în imediata apropiere a Pavilionului Central al Romexpo, are ca temă "Acasă, în Europa".
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Angela Cristea, şefa reprezentanţei Comisiei Europene în România, a prezentat într-o conferinţă de presă evenimentele organizate la această ediţie. ”Am pornit de la carte şi care este rolul cărţii în viaţa fiecăruia dintre noi. Cartea are un rol central atât în viaţa personală cât şi în cea profesională. Ne-am hotărât ca tema să fie echilibrul dintre cele două”, a declarat Angela Cristea referindu-se la tema aleasă pentru târg.
Prezenţa Uniunii Europene la târg marchează 60 de ani de la semnarea Tratatelor de la Roma, 30 de ani de la lansarea programului Erasmus şi 10 ani de la aderarea României. La standul UE va exista un colţ de lectură, iar prin intermediul realităţii virtuale vizitatorii vor putea călători prin Europa.
Tot aici vor fi organizate trei expoziţii: "Cărţile memoriei" - o expoziţie dedicată păstrării cunoaşterii şi a memoriei prin cărţi din teracotă şi porţelan, "Moştenirea Tratatelor de la Roma pentru Europa de astăzi" - evoluţia Uniunii Europene din 1957 până astăzi şi "Micul Prinţ" - o expoziţie de traduceri, în peste 30 de limbi, a unei cărţi-simbol pentru copii, mai mari şi mai mici. ”Sper că prin aceste detalii v-am făcut poftă să ne vizitaţi”, a adăugat Angela Cristea.
Proiectele Gaudeamus-Radio România sunt "Invitaţi de nota 10: Olimpicii României" - un proiect care îşi propune să aducă în prim-plan competitivitatea şi excelenţa învăţământului românesc, să atragă atenţia asupra performanţelor şi potenţialului reprezentanţilor săi de top pentru viitorul României, ”Concursul Naţional de Lectură "Mircea Nedelciu" şi "Cărţile se întorc acasă".
Tombola Gaudeamus, derulată pe baza biletelor şi a abonamentelor de intrare, va avea premii atractive. Premiile Târgului Internaţional Gaudeamus 2017 vor fi decernate duminică, 26 noiembrie, ora 15.00.
Preşcolarii, elevii, studenţii, cadrele didactice, alţi profesionişti din domeniile editorial - educaţional, jurnaliştii, pensionarii, persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii acestora, grupurile organizate, sunt cei care pot intra în târg fără plata biletului sau a abonamentului, pe baza documentelor specifice fiecărei categorii (dacă este cazul). Pentru vizitatorii care nu se încadrează în aceste categorii, accesul în incintă se va face pe baza biletelor, în valoare de 5 lei, şi a abonamentelor de intrare, în valoare de 10 lei pentru toată perioada.
Programul de vizitare este zilnic între orele 10.00 şi 20.00.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.