"Rest on the Flight into Egypt" de Titian (1488 - 1756), furat de două ori şi apoi găsit într-o staţie de autobuz din Londra în urmă cu 20 de ani, va fi scos la licitaţie în 2 iulie de casa Christie's. Se estimează că va ajunge la o sumă cuprinsă între 17 şi 30 de milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Orlando Rock a declarat pentru săptămânalul britanic The Observer că a fost încântat să se ocupe de licitaţia acestui ulei pe pânză, care a avut o istorie tumultoasă. "Această capodoperă sublimă este una dintre cele mai poetice picturi din primii ani de viaţă ai maestrului veneţian", a spus el. "Istoria sa este o aventură. A trecut prin mâinile unor duci, arhiduci şi împăraţi ai Sfântului Imperiu Roman. Această operă magică de devoţiune a fost furată nu o dată, ci de două ori. Suntem mândri că ni s-a cerut să o prezentăm în luna iulie".

Istoria acestui ulei pe pânză de 46,2 cm pe 62,9 cm este cel puţin incredibilă. Cea mai veche menţiune a lucrării datează din secolul al XVII-lea, când a apărut în documentele colecţiei unui comerciant veneţian înainte de a fi vândută unui duce englez. După această primă călătorie la Londra, a ajuns la Viena şi în posesia arhiducelui Leopold Wilhelm al Austriei, în Palatul Belvedere. Până în 1809, când tabloul a pornit spre Paris în bagajele Marii Armate a lui Napoleon. După căderea împăratului, tabloul s-a întors la Viena, apoi a trecut în mâinile lui Hugh Andrew Johnstone Muro, înainte de a fi vândut - deja de către Christie's - lui John Alexander Thynne, al patrulea marchiz de Bath.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

În 1995, "The Rest during the Flight into Egypt" a fost furat de la castelul Longleat House din Anglia, unde fusese păstrat din 1878. Capodopera a fost recuperată abia după alţi şapte ani. Charles Hill, un specialist în opere de artă, a descoperit-o într-o pungă de plastic în apropierea unei staţii de autobuz din sud-vestul Londrei. Aceasta a fost cea mai recentă întorsătură în călătoria pânzei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.