Romanul "Casa Germană" de Annette Hess, recent apărut în colecţia "Raftul Denisei" - traducere din germană semnată de Daniela Ştefănescu - o reconstrucţie importantă a Procesului Auschwitz de la Frankfurt, o frescă a sentimentelor de vinovăţie din Germania de după cel de-al Doilea Război Mondial în faţa unui trecut înspăimântător, văzută prin ochii unei tinere translatoare din polonă: Eva Bruhns, va fi lansat miercuri, la ora 19.30.
Vor participa Sabina Fati, scriitoare şi jurnalistă, Simona Kessler, agent literar şi Adrian Lăcătuş, decan al Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii Transilvania din Braşov. Moderatorul întâlnirii este Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction.
Evenimentul va fi difuzat pe pagina de Facebook a Humanitas Fiction şi pe canalul de YouTube. Înregistrările audio vor fi ulterior disponibile pe contul Soundcloud al editurii.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Romanul de debut al scenaristei Annette Hess s-a impus printre cele mai apreciate cărţi ale anului 2018 publicate în Germania.
Bestseller internaţional, este tradus în peste 25 de ţări. Abordând cea mai dificilă parte a istoriei germane din secolul XX, captivează prin actualitatea temei, prin dozajul fin între saga de familie şi desfăşurarea primului eveniment major care a adus la cunoştinţa lumii ororile naziştilor, prin limbajul precis, elegant şi subtil în redarea atmosferei intense ce se menţine de la prima la ultima pagină.
Plasat în timpul procesului Auschwitz de la Frankfurt din 1963, romanul lui Annette Hess o are ca eroină pe tânăra translatoare din polonă Eva Bruhns, prinsă între aşteptările sociale şi familiale şi conştientizarea adevărurilor sumbre ale trecutului naţiunii ei. Pe măsură ce se implică în acest proces al crimelor de război, în care atrocităţile ies la suprafaţă, Eva face descoperiri zguduitoare legate de propria familie, a cărei regulă de aur ţinea de tăcere şi uitare.
"Cu povestea tinerei translatoare Eva Bruhns, scriitoarea Annette Hess face istoria contemporană tangibilă, o umple de viaţă. Iar numele Annette Hess este garanţia unei calităţi excepţionale", scria Spiegel Online.
Annette Hess s-a născut la Hanovra pe 18 ianuarie 1967 şi trăieşte în prezent în Saxonia Inferioară. A studiat iniţial pictura şi designul interior, iar ulterior scrierea scenică la Universitatea de Arte din Berlin. A lucrat ca ziaristă şi asistentă de programe şi de regie, înainte de a se lansa într-o carieră de succes ca scenaristă. Serialele sale de televiziune "Weissensee", "Ku’damm 56" şi "Ku’damm 59", apreciate de critici, sunt foarte populare şi au avut un rol important în revitalizarea televiziunii germane. Ca scenaristă a primit numeroase premii: Premiul Grimme, Premiul Frankfurt al autorilor, Premiul german de televiziune pentru cel mai bun scenariu etc. „Dacă vrei să afli ceva despre sufletul german, poţi să scotoceşti prin arhive, să vorbeşti cu martori contemporani sau… să urmăreşti seriale de Annette Hess“, scria Kester Schlenz în Stern.
"Casa germană" (Deutsches Haus; Humanitas Fiction, 2020) este primul ei roman, devenit bestseller internaţional. Încă înainte de apariţia cărţii, în septembrie 2018, drepturile de traducere erau vândute în cincisprezece ţări, în 2020 ajungând la peste douăzeci şi cinci. "Casa germană" s-a aflat atât în topurile de vânzări, cât şi în topurile celor mai bune romane publicate în Germania şi în multe alte ţări, printre care S.U.A., Italia, Spania, Serbia, Brazilia etc. Din 2019, Annette Hess poate fi urmărită în talkshow-ul lunar despre seriale "Seriös - Das Serienquartett", emisiune difuzată pe canalul de televiziune One.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.