Ceasul de mână al Zoiei Ceauşescu este scos la licitaţie marţi, 30 mai, în cadrul sesiunii "Timeless". Ceasul Jaeger LeCoutre din aur alb este decorat cu 58 de diamante şi totalizează 4,54 de carate. Piesa de colecţie, purtată de Zoe Ceauşescu, are preţul de pornire de 10.000 de euro. Ceasul a fost confiscat la Revoluţia din Decembrie 1989, apoi retrocedat de către instanţe în anul 1997. Vor mai fi scoase la vânzare şi alte piese - ceasuri exclusiviste, vintage sau contemporane, bijuterii de lux, genţi ediţie limitată, dar şi maşini de colecţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

În cadrul evenimentului din 30 mai sunt scoase la licitaţie peste 100 de modele de ceasuri, care se pot achiziţiona plecând de la preţuri de pornire reprezentând doar aproximativ 20-30% din valoarea de listă, adică de la un sfert din preţul pieţei.

O apariţie unică în piaţa din România, dar şi foarte rară la nivel internaţional, este ceasul Romain Jerome Arraw Marine Mykonos, care are preţul de pornire de 3.000 de euro, faţă de un preţ de listă de 13.000 de euro. Modelul a fost realizat într-o ediţie limitată de doar 10 exemplare, iar ceasul din licitaţie este primul din serie (poartă numărul 1 din 10). Ce face aceasta ediţie specială este nisipul de pe o celebră plajă din Mykonos, care este vizibil încorporat în cristalul bezelului. Mai mult, această ediţie a fost pusă în vânzare doar pe insula grecească Mykonos.

Un al ceas deosebit, realizat tot din materiale rare de către celebrul orologer Romain Jerome, este modelul Moon DNA Skylab, care are preţul de pornire de 4.000 de euro. În construcţia ceasului au fost folosite materiale ce provin din fuselajul navei spaţiale „Apollo 11”, misiune în cadrul căreia a fost efectuată prima aselenizare cu echipaj uman.

Segmentul ceasurilor este condus, cu cel mai mare preţ de pornire, de un Rolex Skydweller – modelul Rolex cu cele mai multe complicaţii, ce are un preţ de pornire de 33.000 de euro, urmat de exemplarul Audemars Piguet Offshore, care are preţul de pornire de 32.000 de euro. Ambele piese sunt însoţite de cutia originală, manual de instrucţiuni, certificat de garanţie şi certificat de autenticitate.

"Timeless. Licitaţia de Ceasuri, Bijuterii şi Accesorii de Colecţie, inclusiv o Secţiune Caritabilă" aduce pe piaţa de profil din România şi un BMW New Class alb de colecţie, model 2000C. Acest exemplar clasic a fost distribuit de BMW doar între anii 1962 şi 1977, asigurând solvabilitatea companiei după criza financiară din anii ’50 şi consacrând identitatea automobilelor BMW drept sedan sport. Piesa din licitaţie, cu preţul de pornire de 8.000 de euro, a fost gândită intenţionat drept o versiune de lux a modelului 1800, numit de celebra revistă de profil "Road & Track" ca fiind "cel mai performant sedan de 2 litri de pe piaţa actuală şi, de asemenea, cea mai bună manevrabilitate şi cea mai bună conducere", după un test drive din 1967.

Evenimentul din 30 mai include şi o secţiune caritabilă dedicată strângerii de fonduri pentru copiii care suferă de boli alergice severe. În vederea susţinerii cauzei caritabile, maestrul Gheorghe Zamfir a donat unul dintre naiurile sale de concert. Instrumentul muzical din lemn de bambus, cu 22 de tuburi, are preţul de pornire de doar 150 de euro şi este însoţit de certificat de autenticitate.

Designerul român de ceasuri Augustin Matei a donat un ceas unicat, intitulat „Tree of Life” şi având cadranul pictat manual cu copacul a cărui simbolistică a furnizat numele ceasului, care are în licitaţie preţul de pornire de 1.000 de euro. În scop caritabil va fi scoasă la licitaţie şi lucrarea „Semne de aer” semnată de artista Iulia Şchiopu, care are preţul de pornire de 500 de euro, dar şi cea realizată de artista originară din Ucraina Yana Petrunina - „Bujori”, care are preţul de pornire de 300 de euro. Fondurile colectate în urma vânzării pieselor donate vor fi direcţionate către Asociaţia Română de Educaţie în Alergii şi Asociaţia „Din grijă pentru copii”. Cele două Asociaţii îşi propun să pună bazele proiectului „Gustos şi sănătos în farfuria din spital”, care va interveni într-un mod constructiv şi va ajuta la schimbarea meniului din spitalele de pediatrie, acolo unde copiii, în general, şi copiii care suferă de alergii alimentare şi respiratorii, în special, nu se pot hrăni, de cele mai multe ori, corespunzător nevoilor şi patologiilor. Astfel, fondurile colectate vor permite realizarea cursurilor tehnice de gătit, sesiuni de consiliere în dietetică şi nutriţie, utilarea cu aparatură de specialitate, etichetarea preparatelor şi schimbarea modului de transportare a porţiilor de mâncare în salon. „Gustos şi sănătos în farfuria din spital” este un proiect pilot care va fi desfăşurat într-un spital de pediatrie din Bucureşti care deserveşte anual mii de copii. Piesele care fac parte din secţiunea caritabilă a licitaţiei din 30 mai sunt marcate cu o inimă roşie.

Piesele din cadrul evenimentului „Timeless. Licitaţia de Ceasuri, Bijuterii şi Accesorii de Colecţie, inclusiv o Secţiune Caritabilă” valorează aproximativ 1 milion de euro şi sunt însoţite de acte de provenienţă, garanţie de autenticitate sau, după caz, garanţie de bună funcţionare. Impresionantele piese pot fi admirate şi probate, în regim gratuit, până pe 30 mai în expoziţia de la Palatul Cesianu-Racoviţă, care este deschisă de luni până duminică în intervalul orar 10.00-20.00.

Licitaţia din 30 mai va avea loc de la ora 19.00 în sala de la Palatul Cesianu-Racoviţă, dar şi online pe platforma Artmark Live 2.0. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.