La ediţia a XIII-a a Salonului Internaţional de Carte Bookfest, care s-a încheiat duminică la Romexpo, "Singura poveste", de Julian Barnes, a fost cea mai vândută carte la Nemira, "Ordinea de zi", de Éric Vuillard, câştigătoare a premiului Goncourt 2017, este în topul vânzărilor la Litera, "Un strop de eternitate", de Jacques Salome, a fost titlul cel mai căutat la Curtea Veche Publishing, iar la Humanitas - "Două mături stau de vorbă. Scene româneşti", de Radu Paraschivescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Cele  mai vândute titluri ale editurii Nemira la recent încheiata ediţie a Bookfest au fost: „Singura poveste”, de Julian Barnes, colecţia Babel, tradus de Radu Paraschivescu - cel mai recent roman publicat de scriitorul britanic premiat cu Man Booker Prize în 2011, “Bărbatul care n-a mai sunat”, de Rosie Walsh, colecţia Damen Tango - o poveste de dragoste care ascunde un secret întunecat, “Ready Player One”, de Ernest Cline, colecţia Nautilus - ediţia tie-in a romanului ecranizat de Steven Spielberg la începutul anului, “Şarpele din Essex”, de Sarah Perry, colecţia Babel - un amestec fascinant între scriitură victoriană şi Bram Stoker, şi “Jurnal necenzurat”, de Vaslav Nijinski, colecţia Yorick - tradus de Raluca Rădulescu din limba rusă pentru prima dată integral în România.

Nemira a vândut de asemenea şi “Copiii timpului”, de Adrian Tchaikovsky, colecţia Nautilus science fiction, “Ani-lumină. Povestea extraordinară a fascinaţiei oamenilor pentru lumină”, de Brian Clegg, colecţia Anticipaţia, de popularizare a ştiinţei, “Adunarea umbrelor”, de V.E. Schwab, partea a doua a seriei Culorile magiei, din colecţia Young Adult, “IT”, de Stephen King, noua ediţie paperback a cărţii ecranizate de WB anul trecut, şi “Prinţul spinilor”, de Mark Lawrence, prima parte din seria Imperiul Fărămiţat, colecţia Nautilus Fantasy.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

La editura Nemi, pentru copii, cele mai căutate titluri au fost: “Decebal şi un solomonar misterios”, din seria Istoria României povestită copiilor, de Simona Antonescu, ilustraţii de Alexia Udrişte, “Charles Darwin, o revoluţie”, de Annabelle Kremer şi François Olislaeger, “Matei, campion la fotbal”, de Brigitte Weninger, “Bella, iepuraşul”, din seria Animăluţele fermecate din Pădurea Înrourată, de Lily Small, şi “Gregor şi profeţia despre Năpasta”. de Suzanne Collins.

“Două mături stau de vorbă. Scene româneşti”, de Radu Paraschivescu, a fost cea mai cumpărată carte la editura Humanitas, urmată de “Ei mă consideră făcător de minuni. Viaţa lui Arsenie Boca”, de Tatiana Niculescu, “Cum am trecut prin comunism. Primul sfert de veac”, de Lucian Boia, “Un om care scrie. Jurnal, 2011/2017”, de Mircea Cărtărescu. Topul este completat de: “România în 100 de ani. Bilanţul unui veac de istorie”, de Oliver Jens Schmitt, “Nebiruita flacără a vieţii. Amintiri 1867–1952”, de Anna Kretzulescu-Lahovary, “Creierul.Povestea noastră”, de David Eagleman, “Iubeşte şi fii iubit(ă). (Aproape) totul despre relaţia de cuplu”, de Domnica Petrovai, “Bărbatul care aduce fericirea”, de Cătălin Dorian Florescu, şi “Cartea Filocaliilor. Cele mai frumoase pagini”, ediţia pr. Prof.dr. Dumitru Stăniloae.

La Humanitas Fiction cea mai cumpărată carte a fost “Zuleiha deschide ochii”, de  Guzel Iahina, urmată de “Omul care vedea dincolo de chipuri”, de Eric-Emmanuel Schmitt, “Şi, deodată, cineva bate la uşă”, de Etgar Keret, “Pădurea întunecată”, de Nicole Krauss, “Lincoln între vieţi”, de George Saunders,  “Dincolo de iarnă”, de  Isabel Allende,  “Băiatul cel nou. Othello de William Shakespeare reimaginat”, de   Tracy Chevalier, “Viaţă de vânzare”, de Yukio Mishima, “Wabi-Sabi”, de Francesc Miralles, şi “Lebedele de pe Fifth Avenue”, de Melanie Benjamin.

Humanitas Junior a avut succes cu “Aventurile lui Habarnam şi ale prietenilor săi”, de Nikolai Nosov,  ediţia cartonată, “Arhimede şi începuturile ştiinţei”, de Jeanne Bendick, trilogia ”Aventurile acvilei şi jaguarului” (“Oraşul Fiarelor” vol.I, “Regatul Dragonului de Aur” vol.II, “Pădurea pigmeilor”, vol.III), de Isabel Allende, “Cele mai frumoase poveşti japoneze pentru copii”, şi “Jurnalul Annei Frank. Adaptare grafică”, de David Polonsky, Ari Folman.

Cel mai bine vândut titlu la Litera, la Bookfest 2018, a fost “Ordinea de zi”, de Éric Vuillard, câştigătoare a premiului Goncourt 2017. A fost urmat de: “Drumul spre casă”, de  Yaa Gyasi, premiată cu National Book Critics Circle Award pentru debut în 2016 şi Pen/Hemingway Award 2017. „Testamentul lui Abraham”, de Igor Bergler, se află pe poziţia a treia în preferintele cititorilor, urmată de “Omul suspendat”, de  Saul Bellow, şi “Marea istorie ilustrată a României şi a Republicii Moldova”,, volum coordonat de Ioan-Aurel Pop şi Ioan Bolovan.

La Litera Mică cele mai cumpărate volume au fost: „Poveşti de seară pentru fete rebele 2, de Elena Favilli şi Francesca Cavallo, „Omuleţii de sub casă”, de  Mary Norton, „Pippa Piperaş, o elevă nouă”, de Charlotte Habersack, „Seria Zen- Starea de bine a celor mici” şi „Caietele Filliozat - Emoţiile, de Isabelle Filliozat şi Virginie Limousin.

Top vânzări la Curtea Veche Publishing: Nonficţiune - “Un strop de eternitate”, de Jacques Salome, “Am mâncat, o fi păcat?”, de Mihaela Bilic, şi “Mihai I al României. Regele nostru” – coordonat de Alexandru Muraru.

Ficţiune: “Trei cuvinte, cinci minciuni”, de Michel Stanovici, “Omon Ra”, de Viktor Pelevin, şi “Paltonul cu gaică”, de Mihail Siskin. 

În topul cărţilor pentru copii şi tineret s-au aflat: “Elena a României. Regina-mamă, regina suferinţei şi a speranţei”, de Adrian Cioroianu şi Alexandru Groza, “Erus şi Valea Generozităţii” de Alec Blenche, “Ţup. Imposibil e doar un cuvânt”, de Alex Donovici, şi “Iacării acrobaţi. Povestea unui vis”, de Alina Bâltâc.

În clasamentul celor mai bine vândute volume la editura Polirom, la această ediţie a Salonului Internaţional Bookfest, se află din nou pe primul loc „Sapiens. Scurta istorie a omenirii”, Yuval Noah Harari, urmată de “Homo deus. Scurtă istorie a viitorului”, Yuval Noah Harari, “Istoria lumii. Din preistorie pînă în prezent, de J.M. Roberts, Arne Odd Westad, "Forţa civică a femeilor", de Andreea Paul (coordonatoare), "Imperiul. Cum a creat Marea Britanie lumea modernă", de Niall Ferguson, "Regele, comuniştii şi Coroana", de Alexandru Muraru, Andrei Muraru (coordonatori), "Etnogeneză şi ţuică", de Vintilă Mihăilescu, "Moştenitorii Securităţii", de Marius Oprea, "Şapte ani în Provence", de Ioan T. Mora, şi "Miturile Greciei antice", de Robert Graves, şi "Caţavencii şi tribul lor", de Eugen Istodor. 

Top 10 Polirom Fiction: "Labirintul spiritelor", de Carlos Ruiz Zafon, "Uciderea Comandorului I. O idee îşi face apariţia", de Haruki Murakami, continuat de "Marele Experiment", de Jeffrey Eugenides, "Ultimele zile ale Occidentului", de Matei Vişniec, "Cele trei fiice ale Evei", Elif Shafak, "Războiul solomonarilor", de Moni Stănilă, "Cântec pentru cei neîngropaţi", de Jesmyn Ward, "De veghe în lanul de secară", de J.D. Salinger, şi "Ferma animalelor", de George Orwell, "Efectul fluturelui", de Doina Jela, "Ciudata şi înduioşătoarea viaţă a lui Priţă Barsacu", de Iulian Bocai, câştigătorul Concursului de Debut al Editurii Polirom, ediţia 2018.

Cele mai vândute volume de ficţiune ale Grupului editorial Trei au fost: „Fiul”, de Jo Nesbo (colecţia Fiction Connection, Editura Trei), “Iubire amară”, de Elena Ferrante (colecţia Literary Fiction, Editura Pandora M), “Ziua în care am învăţat să trăiesc”, de Laurent Gounelle (colecţia Fiction Connection, Editura Trei), “Ura cu care loveşti”, de Angie Thomas (colecţia Young Fiction Connection, Editura Trei), “Filiera de la miezul nopţii”, de Lee Child (colecţia Fiction Connection, Editura Trei). 

În colecţia de psihologie, “12 reguli de viaţă. Un antidot la haosul din jurul nostrum”, de Jordan B. Peterson, volum publicat în colecţia Psihologie practică a editurii Trei, a fost cel mai căutat. A fost urmat de “Să predăm ca în Finlanda”, de Timothy D. Walker (colecţia Educaţie şi formare, Editura Trei), “Nu o lua personal!”, de Barbel Wardetzki (colecţia Psihologie practică, Editura Trei), “Cazul domnişoarei R. Interpretarea unei poveşti de viaţă”, de Alfred Adler (colecţia Psihologie-psihoterapie, Editura Trei), “Coşmarurile”, de Renate Daniel (colecţia Misterele inconştientului colectiv, Editura Trei).

Topul volumelor de nonficţiune la Grupul editorial Trei  este alcătuit din: “Un rasism imaginar”, de Pascal Bruckner (serie de autor, Editura Trei), “Porţile Europei. O istorie a Ucrainei”, de Serhii Plokhy (colecţia Istorie, Editura Trei), “Furtuna din ceaşca de ceai”, de Helen Czerski (colecţia Acum pentru viitor, Editura Trei), “Istanbul”, de John Freely (colecţia Istorie, Editura Trei), “Viitorul minţii umane”, de Michio Kaku (colecţia Acum pentru viitor, Editura Trei). 

Cărţile de sănătate şi stil de viaţă sănătos preferate de cititori la Grupul Trei: “Anatomia stretchingului”, de Arnold G. Nelson & Jouko Kokkonen (Editura Lifestyle Publishing), “Tiroida şi glandele suprarenale”, de Dr. Aviva Romm (colecţia Citeşte sănătos, Editura Lifestyle Publishing), “Bucuria ordinii”, de Marie Kondo (Editura Lifestyle Publishing), “Fă-ţi patul”, de William H. McRaven (Editura Lifestyle Publishing), “Hygge. Arta daneză a fericirii”, de Marie Tourell Soderberg (Editura Lifestyle Publishing).

Copiii au ales din colecţiile Literati şi PanDA: “Ultimii urşi polari”, de Harry Horse (colecţia Literati, Editura Pandora M), “Călătoria mea cu Charlie”, de Mark Lowery (colecţia Literati, Editura Pandora M), “Când Findus era mic şi a dispărut”, de Sven Nordqvist (colecţia PanDa, Editura Pandora M), “Război cu bunicul”, de Robert Kimmel Smith (colecţia Literati, Editura Pandora M), “Spiriduşii luminii”, de Andreea Iatagan (colecţia PanDA, Editura Pandora M).

UPDATE - La editura Cartea Copiilor, pe primul loc în top s-a aflat volumul „Roată, roată prin lumea toată” - prima carte tradusă în limba română a scriitorului şi ilustratorului american Richard Scarry. A fost urmată de „Puii de bufniţă”, de Martin Waddell, cu ilustraţii de Patrick Benson, „Mesajul secret” (o nouă carte scrisă şi ilustrată de îndragitul Eric Carle), „Lupul de Nisip (primul roman pentru copii tradus de Cartea Copiilor, semnat de scriitoarea suedeză Åsa Lind), „Cei şapte papă-lapte”, de Mary Ann Hoberman, cu ilustraţii de Marla Frazee (ce descrie cu mult umor viaţa de familie şi relaţiile dintre părinţi şi copii) şi antologia „Basme africane”, de Gcina Mhlophe, cu ilustraţii de Rachel Griffin.

Topul continuă cu cărţile semnate de autori români: „De ce plângem?”, de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu (o explicaţie a plânsului pentru cei mici şi cei mari) şi „Ziua în care a fugit Somnul” de Victoria Pătraşcu, cu ilustraţii de Ágnes Keszeg.

La editura Arthur din Grupul ART, cele mai vândute cărţi la Bookfest au fost „Harry Potter 6”, de J.K. Rowling, şi “Doctorul Aumadoare”, de Kornei Ciukovski. Imprintul Vlad şi Cartea cu Genius a avut succes cu “Cotoi cu pălărioi”, de Dr. Seuss, iar “Scandalul”, de Fredrick Backman, a fost cea mai aleasă la musai. Volumul “Watchmen”, de Alan Moore, a fost cel mai căutat la Grafic. Cel mai bine vândut titlu al editurii Paladin a fost “Carbon modificat”, de Richard K. Morgan, iar la Youngart - “Iubirea care a rupt lumea în două”, de Emily Henry.

Alte titluri cerute de cititori au fost: “Cronicile din Narnia VII. Ultima bătălie”, de C.S. Lewis, “Marele Garfield#1, de Jim Davis, “Minunea”, de R.J. Palacio,  “Asterix şi cosorul de aur”, de René Goscinny.

Top 10 volume vândute la editura RAO au fost: “Oaia albă în turma neagră: Politica de Securitate a României în perioada Războiului Rece”, de Larry Watts, “Informatorul”,  de John Grisham, “Origini”, scrisă de Dan Brown, “Orizontul albastru”, de Wilbur Smith, “Viaţa la curte”, de Eliza Ene-Corbeanu, “Securitatea nu poate fi reabilitată.  Dialoguri cu generalul Iulian Vlad 2003-2008”, de Alex Mihai Stoenescu, “Duelul vrăjilor”, de Sebastien de Castell, “100 de locuri care îţi taie răsuflarea”, “Ai Suru - A iubi, Coşmarul american, Ai Suru - A iubi 2”, de Ioana Lee, şi “Maşinăriile lui Leonardo”. 

Topul vânzărilor Grupului Editorial ALL la Bookfest 2018 este următorul: “Amurg”, cartea a XI-a din seria “Pisicile războinice. Noua profeţie”, de Erin Hunter, “Capcanele dietelor. Dietă pe viaţă sau stil de viaţă?”, de dr. Laura Ene,       “Perfecţi”, de Cecelia Ahern, “Gena. O istorie fascinantă”, de Siddhartha Mukherjee, şi “Ecaterina cea Mare. Portretul unei femei”, de Robert K. Massie.

La editura Vellant, volumul de memorii „Călătorie către sine”, de Irvin D. Yalom, a fost cel mai vândut titlu. A fost urmat de numărul 6 al revistei de proză scurtă Iocan, “A privi şi a vedea”, de Alain de Botton, “Efemeride şi alte poveşti de psihoterapie”, de Irvin D. Yalom, şi “Arta gândirii creative”, de Rod Jedkins. 

Bookfest 2018 a avut loc în perioada 30 mai-3 iunie, la Romexpo, pavilionul B2. Ţara invitată de onoare a ediţiei a fost SUA. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.