Toate operele de artă care vor compune expoziţia ”Brâncuşi: surse româneşti şi perspective universale” de la Muzeul Naţional de Artă din Timişoara au sosit cu maşini speciale, în condiţii de securitate sporită.
Evenimente
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
”L-am adus pe Brâncuşi acasă! Au sosit la Muzeul Naţional de Artă Timişoara toate operele de artă pentru expoziţia Brâncuşi! Deoarece acestea au valoare de tezaur, au fost transportate cu maşini speciale dotate cu sistem antişoc, sistem de ancorare şi sistem de securitate complet închis şi izolat, care nu poate fi accesat din cabină. Transportul a fost urmărit prin satelit cu indicarea locaţiei exacte a maşinilor în orice moment. Lucrările lui Brâncuşi se vor bucura de acelaşi nivel ridicat de securitate şi în interiorul Muzeului Naţional de Artă Timişoara deoarece Consiliul Judeţean Timiş a investit în sistemul de supraveghere şi control acces”, a scris preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, pe Facebook.
Piese precum Sărutul, Măiastra, Pasărea în văzduh, Muzele vor putea fi văzute în cadrul expoziţiei.
”Expoziţia «Brâncuşi: surse româneşti şi perspective universale» reprezintă o ocazie unică de a admira, în România, lucrările cu valoare de patrimoniu universal ale artistului, precum Sărutul, Măiastra, Pasărea în văzduh, Muzele (Dra Pogany şi Muza adormită), Somnul, Peştele sau Capul de copil, dar şi de a descoperi lucrări mai puţin cunoscute. Evenimentul este finanţat de Consiliul Judeţean Timiş şi organizat de Muzeul Naţional de Artă Timişoara în parteneriat cu Fundaţia Art Encounters şi Institutul Francez din România”, a transmis Alin Nica.
Expoziţia va avea loc în perioada 30 septembrie - 28 ianuarie la Muzeul de Artă din Timişoara. Biletele pot fi achiziţionate online de la adresa https://brancusi-2023.info/
Pot fi achiziţionate următoarele tipuri de bilete:
Expoziţia „Brâncuşi: surse româneşti şi perspective universale” – 88 RON;
Expoziţia „Brâncuşi: surse româneşti şi perspective universale” şi toate celelalte expoziţii MNArT – 100 RON;
Expoziţia „Brâncuşi: surse româneşti şi perspective universale” pentru studenţi (cu carnet de student) – 22 RON;
Expoziţia „Brâncuşi: surse româneşti şi perspective universale” pentru pensionari (cu talon de pensie) – 55 RON;
Gratuit pentru jurnalişti, presă scrisă şi media (cu acreditare prealabilă), preşcolari şi elevi, precum şi profesorii sau învăţătorii însoţitori (1 însoţitor la 10 preşcolari/elevi), angajaţi ai muzeelor publice din România, membri ai asociaţiei ghizilor acreditaţi din Timişoara, membri ai AICA, ICOM, ICOMOS, UAPR, persoane cu dizabilităţi şi însoţitorii lor;
Toate veniturile rezultate din vânzarea de bilete vor merge către Muzeul Naţional de Artă din Timişoara, pentru susţinerea infrastructurii şi proiectelor acestuia.
Expoziţia va fi deschisă după următorul program: Miercuri – duminică: 10:00 – 20:00; Luni şi marţi, precum şi în zilele de 24–26 şi 31 decembrie şi 1–2 ianuarie: închis.
Urmărește-ne și pe Google News
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.