Muzeul Naţional al Banatului, cu sprijinul Consiliului Judeţean Timiş, se alătură evenimentului Noaptea Muzeelor 2022. În curtea Bastionului Theresia din Timişoara vor avea loc reconstituiri istorice, teatru pirotehnic şi un concert susţinut de formaţia Peregrinii din Timişoara. Mai multe expoziţii vor putea vizitate pe perioada evenimentului, iar intrarea este liberă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat de presă transmis de Muzeul Naţional al Banatului din Timişoara, instituţia de cultură a pregătit, pentru sâmbătă, un program cu ocazia evenimentului Noaptea Muzeelor, între orele 18.00 – 03.00.  
 
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum
"În curtea Bastionului Theresia, de la ora 18, începe deschiderea taberelor de reconstituire istorică – grupurile de re-enactment Eyaletul de Timişoara, Losonczy Istvan, „Hrafnabroethr, Proiectul Răscoala, Asociaţia de Reconstituiri Istorice Timişoara. La ora 19 încep evenimentele interactive, prezentări şi scenete din istoria Timişoarei şi a Banatului, cu grupurile de re-enactment prezente – Armele şi ţinutele Evului Mediu, Obiceiurile trecutului, O zi din viaţa unui paşă de Timişoara, Raiduri şi bătălii în Ţinuturile de Margine, Bătăliile pentru fortăreaţa Timişoara în secolul XVI. De la ora 20.30 – Fiare din Beci – prezentare interactivă a pieselor din expoziţia de spade şi săbii istorice. De la ora 21.30 – Spectacol „Peregrinii” – Amurgul barzilor. De la ora 22.00 - Teatru pirotehnic Amor Flammis – Basme de Foc. Legendele nopţii sunt narate prin muzică şi coregrafii de foc în cadrul unui spectacol prezentat în premieră la Noaptea Muzeelor 2022 la Muzeul Naţional al Banatului”, se arată în comunicat.
 
În mansarda B1 a Bastionului Theresia vor putea fi vizitate expoziţiile Patrimonium 2021 şi Fiare din Beci – legende şi oţel. 
 
În mansarda B2 a Bastionului Theresia pot fi admirate obiecte de tezaur care nu au mai fost niciodată expuse în "Artă şi măiestrie bănăţeană”. Holul bastionului găzduieşte expoziţia de tarantule vii şi exponatul lunii – Cuţit de vânătoare tipul Hirschfänger (sec. al XVIII-lea), iar la parterul clădirii, Muzeul Ştefan Popa Popas.
 
Intrarea este gratuită la toate evenimentele.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.