Fostul lider al formaţiei Cargo, Adi Bărar, care a murit în anul 2021, are o statuie în Timişoara, la iniţiativa prietenului său, revoluţionarul Corneliu Vaida. Monumentul a fost amplasat într-un parc din apropierea centrului oraşului Timişoara şi poartă numele ”Adi Bărar- Marea Trecere”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Statuia a fost dezvelită marţi, în prezenţa oamenilor care nu l-au uitat pe muzician.

Monumentul este la scară 1:1 şi se numeşte „Adi Barar- Marea Trecere”, fiind realizat de Lidia Saskia Menczel.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”Lucrarea îl reprezintă pe muzician cu instrumentul sau, îmbrăcât în ţinută de concert (cu ochelarii, vestă şi eşarfă caracteristică), detaliu dorit de către comanditarii lucrării, familia, prietenii şi membrii trupei Cargo. Adrian Barar este înfăţişat trecând printr-o poartă, un simbol metaforic al trecerii între lumi”, se precizează în documentaţia Primăriei Timişoara de atribuire a monumentului.

Pe poartă stau scrise câteva versuri din piesa ”Aproape de voi”: ”Nu ştiu cât timp mi-a mai rămas/ Dar vreau vreau să mi-l petrec/ Cu voi care mi-aţi fost alături la bine şi la greu/ Şi de-o fi şi eu să mor/ Nu vreau să va întristaţi/…Îi mulţumesc Celui de Sus/ Că mi v-a dat prieteni buni/ Şi nu-s singur pe acest drum”.

Iniţiativa realizării acestui monument a venit din partea prietenului lui Adi Bărar, revoluţionarul Corneliu Vaida.

Adi Bărar, liderul trupei Cargo, a murit în martie 2021.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.