Regizorul Cristian Mungiu, care zilele acestea se află la Timişoara pentru a participa la Festivalul Ceau Cinema, a vizitat şantierul de reabilitare a unui cinematograf din Timişoara care va găzdui proiecţii de filme de artă, singurul de acest fel din oraş. Investiţia este de 14,2 milioane lei şi aparţine Primăriei Timişoara.
Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a anunţat, vineri seară, pe pagina sa de Facebook, că regizorul Cristian Mungiu a vizitat şantierul de la Cinema Studio, primul cinematograf de artă din Timişoara.
Evenimente
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
”M-am văzut cu regizorul Cristian Mungiu pe şantierul de la Cinema Studio, cinematograful care va găzdui proiecţii de filme de artă, filme premiate şi care va fi un loc de întâlnire al cinefililor. Cristian Mungiu este unul dintre cei mai recunoscuţi regizori români vreodată, cu mai multe distincţii printre care se numără premiul Palme d'Or de la festivalul Cannes. Se va afla zilele astea la Timişoara, la Ceau Cinema, un eveniment cultural de excepţie pe care îl susţinem financiar prin Centrul de Proiecte Timişoara. Îl aştept pe Cristi şi anul viitor la Timişoara, poate chiar la proiecţia cu care vom redeschide Cinema Studio. Mă bucur să-l avem alături în viziunea noastră de a revigora cultura cinematografică la Timişoara”, a scris Fritz.
În data de 9 iunie 2021 a fost dat startul lucrărilor la Cinema Studio din Timişoara, primul cinematograf de artă din oraş care va deveni parte integrantă a proiectului Timişoara Capitală Culturală Europeană 2023.
Cinematograful Studio va funcţiona sub forma unui spaţiu cultural de tip art house, integrat în reţeaua de săli Europa Cinemas, având ca domeniu principal de activitate cinematografia şi proiecţiile de filme europene independente, de artă sau de autor. El va deservi şi domenii conexe industriei cinematografice: producţia de film (ficţiune, documentar, animaţie), jurnalism, multimedia, fotografie, sound design, dezvoltarea unui program de educaţie cinematografică pentru copii şi tineri.
Cinematograful urmează să aibă două săli de proiecţie, una de 190 de locuri şi alta de 64 locuri. La parter vor exista un lobby şi o recepţie modernă care va include un cineshop, o cafenea şi două studiouri pentru montaj sunet şi video. Podul amenajat se va transforma într-o sală multifuncţională.
Pe terasa clădirii va funcţiona un café-cinema, pentru cel mult 80 de persoane, unde se vor organiza proiecţii de film în aer liber, precum şi evenimente cultural-artistice de mică amploare (lansări de carte, mini-concerte, stand-up comedy etc.).
Lucrările de reabilitare a clădirii sunt programate să dureze 18 luni, iar investiţia se ridică la 14.200.000 de lei cu TVA, bani din bugetul local al municipiului Timişoara.
Urmărește-ne și pe Google News
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.