Redacţia Rise Project denunţă presiunile venite din partea procurorilor DIICOT şi demersurile pe care aceştia le fac pentru a determina jurnaliştii de investigaţie să divulge informaţii din documentările jurnalistice, potrivit unui mesaj publicat pe Facebook.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Echipa RISE nu va ceda presiunilor venite din partea unor magistraţi de a divulga informaţii şi documente confidenţiale, care pot pune în pericol siguranţa şi securitatea surselor", scrie echipa Rise Project.

Potrivit jurnaliştilor, în luna iunie, Rise a publicat o serie de investigaţii despre afacerile din spatele importurilor de forţă de muncă. "Am descoperit victime, firme fantomă, oameni de afaceri şi foşti angajaţi din structurile MAI implicaţi în aceasta industrie de milioane de euro. Documentarea RISE s-a suprapus cu investigaţia procurorilor DIICOT Caraş-Severin. Zilele trecute, procurorii DIICOT au solicitat audierea unuia dintre autorii seriei de investigaţii. La finalul audierii, procurorul şef a dispus o ordonanţă prin care a solicitat echipei RISE să pună la dispoziţia parchetului a tuturor datelor care au stat la baza documentării investigaţiilor jurnalistice. Acelaşi magistrat a insistat că nu este o solicitare, ci o dispoziţie, iar dacă RISE nu se conformează, se poate ajunge la percheziţii". 

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Protecţia surselor, independenţa jurnaliştilor şi libertatea de exprimare sunt principii care stau la baza unei societăţi democratice şi care sunt protejate de legislaţia naţională şi internaţională, scrie echipa Rise Project.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.