Târguri de handmade şi design la Muzeul Ţăranului, Impact Hub, Piaţa Constituţiei şi Opera Comică pentru Copii, expoziţii, lansare de carte, premiere cinematografice şi Bucharest Gaming Week sunt câteva dintre evenimentele culturale şi de divertisment care au loc în acest weekend în Capitală.
Arte în Bucureşti
Cincizeci de familii de artişti vor expune peste 100 de lucrări, unele pentru prima dată, în cadrul ediţiei a VIII-a Arte în Bucureşti, care se va desfăşura la Căminul Artei, Orizont, UNA Galeria, Galateca, Mobius Gallery - UnSpaţiu, şi Lavacow în perioada 6-19 decembrie.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Tema acesteia, "Cupluri, Companioni, Familii", a fost inspirată de amplele dezbateri care au animat societatea românească în această toamnă pe tema familiei şi a cuplului. În opoziţie cu demersurile artistice deconstructive, de sesizare a disparităţilor şi contrastelor, expoziţia va comunica un mesaj despre coeziune, solidaritate, despre arta care uneşte oamenii.
Târgul de Crăciun din Piaţa Constituţiei
La Târgul de Crăciun din Piaţa Constituţiei, bucureştenii şi turiştii care se află în căutarea unor cadouri inedite pentru cei dragi sau a unor produse tradiţionale româneşti vor fi întâmpinaţi zilnic, până la 26 decembrie, cu o varietate de produse: de la ornamente specifice sărbătorilor de iarnă, jucării, accesorii, ii, costume populare, produse naturale de îngrijire, până la produse şi preparate realizate după reţete tradiţionale româneşti: prăjituri de casă, cozonaci, dulceţuri, poale-n brâu, plăcinte, sarmale, mămăligă, cârnaţi, murături, vin fiert, zacuscă, brânzeturi. Târgul este deschis în intervalul orar 10.00-20.00.
Cadouri de Crăciun la MNTR
Începând de vineri şi până duminică, de la ora 10.00 la 18.00, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, 120 de meşteri mari, cei mai pricepuţi olari, lingurari, cojocari, cofetari, ţesătoare, cusătorese, împletitoare, pielari, rudari, iconari, cioplitori vin din toate zonele ţării cu lucruri frumoase, numai bune de târguit.
La târgul Cadouri de Crăciun, puteţi admira şi cumpăra: jucării, nuieluşe, măşti, ii, podoabe, opinci, cergi, scoarţe, coşuri de nuiele, străchini, oale de sarmale, icoane, pristolnice, blide, marame, ibrice, chimire, curele, genţi, alambicuri, blidare, copăiţe, sărăriţe, piperniţe, găvane, lingurare, linguri, fluiere, ocarine, împletituri din pănuşe, oale, scăunaşe, ştergare, lăzi de zestre, catrinţe, cămăşi, fote, clopoţei, zurgălăi, dar şi turtă dulce, cozonaci, mere, miere, plăcinte, cofeturi, plante medicinale, ţuică.
Preţul unui bilet este de 4 lei, 2 lei (elevi, studenţi, pensionari). Intrarea la târg se face prin strada Monetăriei.
Dichisar de iarnă
Dichisar de Iarnă, cel mai mare târg de handmade şi design din Bucureşti are loc în zilele de 8 şi 9 decembrie, la Impact Hub Bucureşti. Târgul este deschis între orele 10.00 şi 20.00. Biletul de intrare costă 10 lei.
Evenimentele Dichisar sunt showcase-uri periodice de creaţie romanească. Dichisar este centrat în jurul unui număr limitat de designeri tineri foarte atent selecţionaţi şi a activităţilor din zona beauty & lifestyle. Începând din 2018, târgul găzduieşte creaţiile a peste 90 de expozanţi la fiecare ediţie.
Târgul Poveste de Crăciun
Târgul Poveste de Crăciun de la Opera Comică pentru Copii va fi deschis de luni până vineri, între orele 16.00 - 21.30, iar sâmbăta şi duminica, între orele 10.00 - 22.00. Intrarea la târg este liberă, însă accesul la unele dintre obiective se va face pe bază de tichete care pot fi achiziţionate de la punctele de informare din târg.
Copiii de toate vârstele vor putea să se bucure de o mulţime de atracţii de sezon pe o suprafaţă de aproape 8.000 de metri pătraţi: Patinoarul Copiilor, unde vor putea să alunece pe gheaţă alături de personajele lor favorite, Curtea Renilor, unde se vor putea plimba cu renii lui Moş Crăciun, Caruselul cu jucării, Derdeluşul OCC sau Tărâmul Oamenilor de Zăpadă.
Premiere cinematografice
"Moş Crăciun în misiune", de şi cu Alain Chabat, poate fi văzut pe ecranele cinematografelor din România din acest weekend. Potrivit Cinemagia, se apropie ajunul Crăciunului şi cei 92.000 de spiriduşi din atelierul lui Moş Crăciun se îmbolnăvesc subit, toţi deodată. O lovitură teribilă pentru bietul Moş, care nu are de ales: îşi înhamă renul la sanie şi zboară pe Pământ ca vântul şi ca gândul, să caute leac pentru spiriduşi. Odată ajung acolo, trebuie să găsească de grabă câţiva aliaţi, ca să-l ajute şi să salveze magia Crăciunului. Din distribuţie mai fac parte: Golshifteh Farahani, Pio Marmaï, Audrey Tautou.
"Dragoste 1. Câine", primul din trilogia "Dragoste" a lui Florin Şerban, va putea fi văzut de vineri în cinematografele bucureştene şi din ţară. Cu Cosmina Stratan şi Valeriu Andriuţă în rolurile principale, filmul explorează profunzimea emoţiilor trăite primar, organic, în dragoste. În alte roluri apar Florin Hriţcu, Vitalie Bantaş, Mihaela Măcelaru. "Dragoste 1. Câine" este povestea de dragoste viscerală între acest pădurar solitar şi femeia abandonată în pădure. O poveste izolată în timp şi spaţiu, care explorează iubirea izvorâtă din frică, furie şi posesivitate.
Bucharest Gaming Week
Evenimentul central al Bucharest Gaming Week se va desfăşura la Romexpo, Pavilionul B, în perioada 8-9 decembrie, şi oferă vizitatorilor o multitudine de activităţi şi turnee, aduce în acelaşi loc producători din industria de gaming ca parteneri şi expozanţi, youtuberi îndrăgiţi de comunitatea de gaming şi jucători pasionaţi.
Teatru
Spectacolul "Eliza visează", o poveste originală despre emoţii, imaginaţie şi curaj, este programat duminică, de la ora 11.00, la Sala Rapsodia a Teatrului "Ion Creangă". Pus în scenă de Florin Fieroiu (regie şi coregrafie), alături de Corina Grămoşteanu (scenografie) şi Vlaicu Golcea (muzică şi sound design), după un scenariu original de Mihaela Michailov, spectacolul propune cu delicateţe o poveste despre graniţa dintre vis şi realitate, punând pe înţelesul copiilor o serie de întrebări care nu şi-au găsit răspunsuri clare nici în lumea adulţilor.
Lansare de carte
Sâmbătă, de la ora 17.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, are loc lansarea volumului "Însemnările unui pictor refugiat. La Iaşi, în timpul războiului: 1916-1917", de Costin Petrescu, cu studiu introductiv, cronologie şi note de Virginia Barbu, recent apărut în colecţia Memorii/Jurnale a editurii Humanitas.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.