Luna august începe cu premiere la National Geographic şi Wild, de la provocări în sălbăticie sau erori colosare în inginerie/ construcţii, până la documentare despre prinderea celor mai periculoşi şefi de carteluri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„Baronii drogurilor: Anihilara”, din 24 august, în fiecare joi, de la ora 22.00

Urmăriţi poveşti înfricoşătoare spuse de agenţi speciali, investigatori şi informatori din carteluri despre cum au fost urmăriţi şi eliminaţi cei mai mari şi periculoşi şefi ai cartelurilor de droguri din lume. De la înşelătorul şef columbian al cocainei, "Chupeta", la ucigaşul canadian din Hell's Angels, "Mom Boucher", această serie documentară ne oferă o perspectivă din interior asupra celor mai mari investigaţii narco din toate timpurile.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

„Greşeli teribile în inginerie”, din 8 august, în fiecare marţi de la ora 21.00

Oamenii construiesc de peste 10.000 de ani, suntem experţi în inginerie, dar în fiecare an apar din toată lumea poveşti despre erori uriaşe în construcţii. Această serie dezvăluie eşecuri ridicole în construcţii pe care inginerii ar prefera să nu le discute. Un zgârie-nori cu un secret mortal, o catedrală care se prăbuşeşte şi un pod cu o problemă de echilibru se află pe lista erorilor de construcţie ce sunt aproape de neînţeles... şi să nu uităm de eşecul iniţial de inginerie, Turnul înclinat din Pisa. Cine ştia că inginerii entuziaşti care au încercat să redreseze turnul l-au distrus aproape în întregime acum doar 30 de ani? Având acces la echipele de proiectare, martori oculari şi o serie de experţi, analizăm ce nu a funcţionat la fiecare eroare de construcţie, investigăm de ce nu au fost descoperite şi dezvăluim cum ingenioşii încearcă să le repare.

„Eşecuri în construcţii”, din 22 august, în fiecare marţi, de la ora 23.00

Eşecuri în construcţii apar destul de des, dar uneori daunele sunt catastrofale. Acest program investighează cele mai spectaculoase accidente, ce s-a greşit şi cum s-ar fi putut evita dezastrul. Combinând imagini reale cu cele generate pe computer, această emisiune examinează dezastre celebre, cum ar fi incendiul de la Notre Dame şi prăbuşirea Domului Georgia, dar şi incidente minore. Prezentată într-un mod uşor şi accesibil, seria „Eşecuri în construcţii” ne arată ce se întâmplă atunci când lucrurile merg într-o direcţie greşită.

„Civilizaţia Maya: Ascensiunea şi decăderea”, din 13 august, în fiecare duminică, de la ora 21.00

Civilizaţia mayaşă a fost una dintre cele mai mari civilizaţii din istoria umană. Cu toate acestea, decenii de cercetări nu au reuşit să dezvăluie secretele lor cele mai adânci. Această serie urmăreşte arheologii în timp ce descoperă dovezi noi care transformă ideile preconcepute despre societatea mayaşă: originile lor, modul în care au învăţat să construiască piramide înalte, dezvoltarea calendarelor sofisticate, motivul abandonării oraşelor lor vaste şi ce s-a întâmplat atunci  când au invadat spaniolii. Ne alăturăm arheologilor care folosesc cele mai recente tehnologii pentru a identifica structuri ascunse în pădurile dense şi pentru a dezgropa monumente şi piramide imense care ar fi putut fi realizate de primii mayaşi.

„Niciodată să nu spui niciodată, cu jeff Jenkins, din 19 august, în fiecare sâmbătă, de la ora 17.00

Ghidat de propria filosofie că "viaţa începe cu adevărat acolo unde se termină zona ta de confort", jurnalistul de călătorie Jeff Jenkins caută în jurul lumii destinaţii şi aventuri ce ar speria majoritatea turiştilor. Pe parcurs, Jeff va întâmpina provocări fizice şi va trăi experienţe culturale inedite în întreaga lume... intersectându-se cu localnici fascinanţi... totul pentru a vă împărtăşi fiecare aventură captivantă de-a lungul călătoriei sale.

„Acasă în sălbăticie”, din 2 august, în fiecare miercuri, de la ora 20.00

Atunci când fiul lor Wesley a fost diagnosticat cu o tulburare neurologică rară, Jim şi Tori Baird au crezut că zilele lor de aventură profesională s-au încheiat. Dar, după ce au aflat de la medici că petrecerea timpului în natură ar putea avea un impact pozitiv asupra dezvoltării sale, aceştia îl iau pe Wes şi pe frăţiorul său în expediţii ca să vadă dacă viaţa în sălbăticie ar fi  posibilă pentru familia lor.

„Vedete în sălbăticie, cu Bear Grylls: Provocarea”, din 20 august, în fiecare duminică, de la ora 22.00

În programul „Vedete în sălbăticie, cu Bear Grylls: Provocarea” acesta ridică ştacheta învăţându-şi oaspeţii celebri abilităţi esenţiale de supravieţuire, pe care invitaţii vor trebui să le stăpânească şi să dovedească că le pot folosi în situaţii de mare stres. Oaspeţii celebri ai acestui sezon îi includ pe actorul şi regizorul premiat Bradley Cooper, supereroul Marvel Benedict Cumberbatch, actriţa şi cântăreaţa premiată Cynthia Erivo, comedianul şi actorul Russell Brand, actorul premiat Troy Kostur, cântăreaţa şi compozitoarea Rita Ora, Daveed Diggs din "Mica Sirenă" şi Tatiana Maslany din "She Hulk".

National Geographic Wild

Parcuri Naţionale din America, în fiecare duminică, de la ora 19.00

Seria documentară "Parcuri Naţionale din America" prezintă peisajele şi fauna din zece parcuri extrem de diverse şi frumoase, unele faimoase, altele necunoscute. Programul va arăta lumii întregi că fiecare dintre aceste parcuri este o comoară naturală şi ar trebui celebrată drept Tezaur Naţional.

Imperiul sălbatic al Chinei, din 12 august, în fiecare sâmbătă, de la ora 19.00

China este cea mai populată ţară din lume, dar şi casa multor alte vieţuitoare. Cu pădurile sale dense, munţii abrupţi, zonele umede înfloritoare şi deşerturile întinse, China se mândreşte cu cea mai mare biodiversitate de pe pământ din afara zonei tropicale. Serialul îi poartă pe telespectatori în mijlocul acestei minunate bogăţii de animale rare şi emblematice din China, prin poveşti detaliate despre creaturile sale unice. Pentru prima dată, o echipă internaţională de filmare va surprinde comportamentul animalelor în regiunile neexplorate ale Chinei.

Ferme de vis, din 2 august, în fiecare miercuri, de la ora 19.00

Expertul în cultură, Indy Officinalis, vizitează fermierii în devenire şi fermele care au nevoie de ajutor pentru a-şi împlini visurile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.