O galerie din Edinburgh a invitat publicul să îşi expună propriile opere de artă pe pereţii săi, potrivit The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Edinburgh Printmakers, care îşi are sediul într-o fostă fabrică din Fountainbridge, a fost primul atelier de tipărituri cu acces liber din Marea Britanie, când a fost deschis pentru prima dată în urmă cu 57 de ani.

Noul său eveniment - "Then & Now, Whose Gallery is it Anyway?" - va oferi un spaţiu în care artiştii aspiranţi îşi vor putea expune lucrările sau vor putea curatori alte lucrări de artă. Programul se va desfăşura în perioada 19 aprilie - 30 iunie şi este menit să ofere "o experienţă interactivă în timp real, în persoană".

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Vor fi acceptate lucrări artistice în diverse medii, inclusiv picturi, gravuri, desene, piese textile, sculpturi şi performance-uri. Se aşteaptă ca artiştii să fie selectaţi din şcoli, grupuri comunitare şi vizitatori.

Un purtător de cuvânt a declarat: "Nu este nevoie de o expoziţie de artă: "Regulile sunt simple: oricine poate adăuga lucrări şi/ sau poate alege să co-curatorieze expoziţia prin mutarea lucrărilor de artă în spaţiu în moduri care au sens pentru ei". 

Vestea vine după ce un muzeu din Munchen, Germania, a dezvăluit că unul dintre angajaţii săi şi-a introdus în mod clandestin propria pictură şi a expus-o alături de lucrări de artă modernă şi contemporană celebră, inclusiv ale lui Andy Warhol.

Ziarul german Süddeutsche Zeitung a relatat că tehnicianul în vârstă de 51 de ani, pe care muzeul l-a concediat şi i-a interzis intrarea pentru trei ani, a făcut acest lucru "în speranţa de a realiza o descoperire artistică".

Cu toate acestea, o persoană familiarizată cu acest caz a declarat că gestul a fost făcut pentru a-i provoca pe directorii muzeului şi pentru a vedea dacă "sunt pregătiţi să pună în practică ceea ce promovează". A fost o provocare artistică. Tehnicianul care a expus tabloul nu-şi dorea faimă".

Edinburgh Printmakers a găzduit lucrări de Eduardo Paolozzi, Sam Ainsley, John Byrne, Victoria Crowe, Alasdair Gray, Rachel MacLean, John Bellany şi Alberta Whittle, printre alţii.

Ilaria Casini, ofiţerul său de implicare în domeniul patrimoniului, a declarat: "Este un eveniment foarte important: "Această expoziţie va reuni perspective şi poveşti din istoria şi patrimoniul Edinburgh Printmakers. Aşteptăm cu nerăbdare conversaţiile, descoperirile artistice şi celebrarea creativităţii care ne aşteaptă". 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.