Principesa Moştenitoare Margareta va vorbi despre Casa Regală şi prezenţa ei în istoria României moderne în 13 iulie, la Londra, alături de noul ambasador al ţării noastre în Marea Britanie, Dan Mihalache,potrivit Institutului Cultural Român (ICR).
La evenimentul anunţat de Institutul Cultural Român la Londra va avea o remarcă introductivă şi Andrew Popper, şeful onorific al Casei Majestăţii Sale Regelui Mihai I al României. Intervenţia Principesei Moştenitoare Margareta, intitulată "Coroana şi România Modernă", va fi urmată de un dialog cu publicul, moderat de Dorian Branea, directorul ICR Londra.
Cu acelaşi prilej va avea loc şi vernisajul expoziţiei „Casa Regală a României în imagini" a fotografului oficial al Casei Regale, Daniel Angelescu.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Pentru acest eveniment, Librăria Cărţi Româneşti va amenaja un stand cuprinzând volume dedicate trecutului şi prezentului monarhiei româneşti. ASR Principesa Moştenitoare Margareta va oferi publicului o sesiune de autografe.
Evenimentul este realizat cu sprijinul Ambasadei României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, potrivit ICR.
Joi, Principesa Margareta s-a întâlnit la Palatul Elisabeta cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea , cei doi discutând despre rolul Casei Regale în societatea românească. ”Alteţa Sa Regală Principesa Margareta m-a invitat astăzi, şi am participat cu plăcere, la Palatul Elisabeta pentru a purta o discuţie despre viitorul României şi rolul Casei Regale în societatea românească!”, a scris Dragnea pe Facebook, la finalul întâlnirii
Principesa Moştenitoare a României este fiica cea mare a Regelui Mihai şi a Reginei Ana şi succesorul desemnat în toate prerogativele Regale. Este licenţiată în Sociologie, Ştiinţe Politice şi Drept Internaţional a Universităţii din Edinburgh, Scoţia.
Principesa Margareta a fost implicată, înainte de 1989, în proiecte ale Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură din cadrul Naţiunilor Unite şi al Fondului Internaţional pentru Dezvoltarea Agriculturii (IFAD).
Primul contact cu România are loc în ianuarie 1990. În acelaşi an înfiinţează, împreună cu tatăl său, Fundaţia Principesa Margareta a României, dedicată sprijinirii bătrânilor şi tinerilor aflaţi în dificultăţi fizice sau materiale.
Principesa Margareta l-a însoţit pe Majestatea Sa Regele Mihai în turneele susţinute în 1997 şi 2002 pentru sprijinirea aderării României la NATO şi Uniunea Europeană.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.