Muzeul „Theodor Pallady” a fost redeschis publicului şi va putea fi vizitat, săptămânal, de miercuri până duminică, între orele 11:00 şi 17:00, potrivit unui comunicat remis News.ro.
Muzeul Naţional de Artă al României a anunţat redeschiderea pentru public a muzeului satelit „Theodor Pallady” începând de miercuri.
Muzeul era singurul aflat în administrarea MNAR care nu putea fi vizitat încă după închiderea temporară ca măsură de prevenţie a răspândirii Covid-19.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
MNAR şi Muzeul Colecţiilor de Artă şi-au reluat activitatea cu publicul pe 20 mai, iar Muzeului „K.H. Zambaccian”, pe 3 iunie.
Vizitarea tuturor celor patru muzee este posibilă doar cu respectarea măsurilor de siguranţă sanitară, care includ purtarea măştii, măsurarea temperaturii la intrare şi interdicţia de a forma grupuri mai mari de trei persoane pe parcursul vizitei (cu excepţia familiilor cu mai mulţi copii).
„Din acest moment, toate cele patru muzee aflate în administrarea MNAR îşi aşteaptă din nou vizitatorii. Redeschiderea Muzeului «Theodor Pallady», precum şi rezolvarea blocajului cu plata pentru cei 75 de supraveghetori care au fost în şomaj tehnic pe perioada stării de urgenţă reprezintă paşi importanţi pentru revenirea la normalitate. Asigurăm încă o dată publicul că au fost luate toate măsurile pentru ca experienţa lor la muzeu să fie una sigură şi plăcută”, a declarat Cristina Verona Tobi, manager interimar al MNAR.
Muzeul „Theodor Pallady” găzduieşte colecţia soţilor Serafina şi Gheorghe Răut şi conţine un nucleu substanţial de pânze semnate de Theodor Pallady şi peste 800 de desene şi gravuri din perioada sa pariziană, precum şi picturi de şcoală franceză, olandeză, engleză şi spaniolă din secolele XVI-XIX, sculptură mică antică şi renascentistă, textile, piese de mobilier, ceramică orientală şi alte obiecte de artă decorative.
Clădirea în care funcţionează muzeul, cunoscută sub numele de Casa Melik, a fost construită în a doua jumătate a secolului XVIII şi este una dintre cele mai vechi case negustoreşti din Bucureşti.
Preţul unui bilet pentru acces în muzeu este 10 lei, iar copii şi pensionarii beneficiază de reduceri.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.