Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi (MNHCV) din Bucureşti împlineşte luna aceasta 20 de ani de la înfiinţare. Publicul va putea participa la evenimente variate, de la expoziţii temporare cu tematici diverse, conferinţe şi concerte de muzică clasică sau jazz, până la degustări de vin şi tururi private.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Deschis pentru public în aprilie 2003, găzduit într-o vilă interbelică din strada Londra, Muzeul Hărţilor a devenit în ultimii ani o instituţie atractivă pentru toate tipurile de public.

Prin prezenţa inserţiilor interactive în cadrul expunerii permanente (AR - Realitate Augmentată, puzzle-uri şi cărţi ce pot fi lecturate pe parcursul vizitei), muzeul a reuşit în anul 2022 să îşi dubleze numărul de vizitatori. În perioada ianuarie-martie 2023 s-au înregistrat de trei ori mai mulţi vizitatori decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

În luna aprilie, pentru a marca aniversarea muzeului, vizitatorii sunt invitaţi să participe la o serie de evenimente şi activităţi:

• Expoziţia temporară „Genu Berlo. Culoarea timpului pe hartă”, curator Călin Nicolae Vasilescu; deschisă în perioada 25 martie - 25 iunie 2023, expoziţia  prezintă o serie de picturi ce interpretează într-o manieră personală hărţi aflate în patrimoniul muzeului.
• Duminică, 2 aprilie 2023, de la ora 10:30: „Poveşti pe harta României”, program interactiv pentru copiii de 7 - 11 ani, alături de ghidul junior Hubert Petcu (în parteneriat cu Asociaţia Learning by Teaching)
• Intrare gratuită la Muzeul Hărţilor, în perioada 5 – 9 aprilie;
• Vineri, 7 aprilie, program prelungit de vizitare, până la ora 21:00;
• Joi, 13 aprilie şi vineri, 28 aprilie, de la ora 18:00 – tururi ghidate la Muzeul Hărţilor;
• Miercuri, 19 aprilie, de la ora 18:00: conferinţa „Icoane cu hărţi în sud-estul european: conexiuni între cartografie, hagiografie şi identitate în secolele XVII -XVIII”, susţinută de cercetător dr. Elisabeta Negrău, de la Institutul de Istoria Artei „George Oprescu”;

• Sâmbătă, 22 aprilie - recital de violoncel Giang Thu Nguyen (parteneriat cu Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România);
• Miercurea gratuită, 26 aprilie.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.