Ministerul Culturii, prin Unitatea de Management a Proiectului (UMP), anunţă lansarea apelului de proiecte Sprijinirea iniţiativelor culturale de accelerare a digitalizării producţiei şi distribuţiei de filme, inclusiv de filme cinematografice, finanţat în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).
Obiectivul general al acestei investiţii este de a consolida capacitatea microîntreprinderilor şi a întreprinderilor mici şi mijlocii în producţia şi distribuţia de filme şi de a accelera tranziţia digitală a producătorilor şi distribuitorilor de filme din România prin creşterea capacităţilor de producţie digitală, distribuţie, marketing şi promovare, inclusiv tehnologii de arhivare digitală.
„Apelul de proiecte vine în sprijinul producătorilor şi distribuitorilor de filme din România, urmărind să faciliteze creşterea competitivităţii întreprinderilor româneşti în industria cinematografică, pe pieţele naţionale, europene şi internaţionale, modernizarea modului actual de producţie, distribuţie şi consum, dar şi sporirea capacităţii de a răspunde noilor provocări ale consumatorilor, pentru a adapta sectorul cultural la cerinţele şi oportunităţile erei digitale”, a declarat ministrul Culturii, Raluca Turcan.
Bugetul apelului de proiecte este de 5 milioane euro (24.841.500 lei), reprezentând contribuţia din PNRR, la care se adaugă aproximativ un milion euro (4.750.000 lei), valoarea aferentă TVA de la bugetul de stat. Astfel, vor putea fi susţinuţi minimum 40 de producători şi distribuitori de filme în vederea îmbunătăţirii activităţilor derulate în domeniu.
Fiecare proiect poate beneficia de maximum 100.000 euro şi va avea o durată de cel mult 6 luni, cu începere de la data intrării în vigoare a contractului de finanţare.
Dosarele de finanţare se depun online, în platforma electronică proiecte.pnrr.gov.ro administrată de Ministerul Proiectelor şi Investiţiilor Europene (MIPE), în calitate de coordonator naţional al PNRR, în perioada 24 aprilie 2024, ora 08:30 – 24 mai 2024, ora 17:00.
Solicitanţii eligibili sunt întreprinderi de tip microîntreprinderi, întreprinderi mici şi mijlocii, precum şi alte persoane juridice de tip întreprindere, inclusiv organizaţii neguvernamentale şi întreprinderi mari care îndeplinesc cumulativ condiţiile de eligibilitate cuprinse în Schema de ajutor de minimis şi Ghidul solicitantului.
Informaţii şi documente suplimentare privind apelul de proiecte Sprijinirea iniţiativelor culturale de accelerare a digitalizării producţiei şi distribuţiei de filme, inclusiv de filme cinematografice sunt disponibile pe pagina dedicată Investiţiei 7: www.umpcultura.ro/ctg_45_investitia-7_pg_0.htm.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.