Dorina Rusu, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului, a transmis că apariţia lui Liviu Dragnea la emisiunea „Viaţa satului” de la TVR este cea mai gravă sfidare a legii din partea televiziunii publice şi că va cere ca acest caz să fie discutat cu prioritate de for.
Rusu a transmis într-un comunicat remis News.ro: „Apariţia preşedintelui PSD Liviu Dragnea, pentru a doua oară în aceasta campanie electorală, la emisiunea „Viata satului” de la TVR, este cea mai gravă sfidare a legii din partea televiziunii publice. După ce în „Viaţa satului” de duminica trecută, prin prezenţa în emisiune a lui Liviu Dragnea şi a lui Petre Daea,TVR a făcut campanie electorală pentru Partidul Social Democrat fără să marcheze emisiunea ca atare şi fără a asigura echidistanta şi pluralismul de opinii, încâlcand deliberat legislaţia electorală, acum revine cu aceeaşi încălcare, arătând că pentru conducerea TVR nu contează legea, ci slugărcinia fată de şeful partidului de la putere”.
Conducerea TVR şi realizatorii emisiunii „iau legea în bătaie de joc când il invită pe Liviu Dragnea pentru a-şi face campanie electorală într-una din emisiunile cu cea mai mare audienţă ale postului public. TVR face jocuri politice care o îndepărtează total de misiunea sa de a servi interesul public şi o transformă în instrumentul PSD”.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Nu este prima dată când emsiunea „Viaţa satului” este folosită în campania electorală, a mai scris Dorina Rusu, „dar de aceasta dată sfidarea legii depăşeşte orice limită. TVR a redevenit ceea ce era în 1990, când slujea interesele FSN”.
„Am făcut autosesizare şi săptămâna trecută cu privire la această încălcare, acum voi cere să fie adusă în discuţie cu prioritate pe ordinea de zi”.
Rusu a precizat că articolele încalcate din Decizia 308 privind regulile de desfăşurare în audiovizual a campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare sunt: Art. 11 - Emisiunile de promovare electorală vor fi identificate ca atare, în cazul posturilor de radio, şi, respectiv, semnalate prin marcajul "promovare electorală", afişat în mod vizibil pe toată durata difuzării, în cazul posturilor de televiziune. Art. 12 - (1) În perioada campaniei electorale, candidaţii şi reprezentanţii competitorilor electorali nu pot fi producători, realizatori sau moderatori ai emisiunilor realizate de radiodifuzorii publici şi privaţi. (2) Candidaţii care deţin funcţii publice pot avea intervenţii în direct sau înregistrate şi în alte emisiuni decât cele prevăzute la art. 7, strict în probleme legate de exercitarea funcţiei lor; în aceste situaţii radiodifuzorii au obligaţia să ia măsuri pentru asigurarea echidistanţei şi a pluralismului de opinii.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...