Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale supune dezbaterii publice procedura de selecţie a beneficiarilor şi modalităţile de finanţare nerambursabilă pentru acţiuni şi proiecte culturale în cadrul programului „Timişoara Capitală Europeană a Culturii în anul 2021”, pentru care a fost alocată suma de 52,9 milioane de lei.
Pentru implementarea programului „Timişoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2021” a fost alocată suma de 52.900.000 de lei, pentru perioada 2019 - 2022.
Finanţarea nerambursabilă a programului va fi asigurată, anual, pe baza unui contract de finanţare încheiat între Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale şi Asociaţia „Timişoara – Capitală Europeană a Culturii”. Alocările anuale destinate acestui program se stabilesc în limita sumelor aprobate în bugetul ministerului.
Propunerile şi observaţiile referitoare la proiectul de act normativ supus dezbaterii pot fi transmise MCIN, prin poştă sau online, până pe 30 septembrie 2019, se arată într-un anunţul publicat online.
În competiţia naţională organizată în 2015 au participat 14 oraşe din România pentru acordarea titlului de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021. În urma etapei de selecţie finală, juriul a recomandat ca oraşul Timişoara să fie nominalizat la titlul CEaC pe baza dosarului său de candidatură. Acest dosar reprezintă contractul de facto între Comisia Europeană, autorităţile naţionale, locale şi asociaţia care implementează programul cultural al CEaC.
Potrivit dosarului de candidatură, responsabilitatea implementării programului cultural multianual pentru Timişoara CEaC 2021 şi gestionarea bugetului cheltuielilor operaţionale revine exclusiv Asociaţiei Timişoara – Capitală Europeană a Culturii.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.