Şeful Facebook, Mark Zuckerberg, crede atât de mult în potenţialul sistemelor de inteligenţă artificială şi în proprii ingineri, încât şi-a dat casa pe mâinile unui astfel de sistem experimental.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Zuckerberg a organizat luni o conferinţă de întrebări şi răspunsuri care a durat aproximativ o oră şi a fost organizată la Roma. Acesta şi-a delectat audienţa povestind cum a dezvoltat şi instalat în propria casă un sistem experimental de inteligenţă artificială.

Provocarea vine ca urmare a unei promisiuni făcute încă din luna ianuarie. Acesta a declarat atunci că vrea să experimenteze el însuşi progresul făcut de compania pe care o conduce în domeniul inteligenţei artificiale, urmând să instaleze în propria casă AI-ul dezvoltat de inginerii Facebook, cu update-urile de rigoare.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

La prima vedere, sistemul cu care se laudă Zuckerberg nu pare cu nimic ieşit din comun, având facilităţi întâlnite şi la alte produse similare. Acesta răspunde exclusiv comenzilor vocale date de Mark Zuckerberg şi reglează parametrii standard, precum temperatura şi lumina. Accesul în locuinţă se face pe baza recunoaşterii faciale, astfel că nu sunt necesare nici chei, nici diverse coduri de acces.

Cu toate astea, şeful Facebook pare entuziasmat de tehnologia respectivă şi promite o demonstraţie publică pentru luna septembrie.

Până acum, planurile Facebook în ceea ce priveşte inteligenţa artificială s-au limitat la algoritmi care funcţionează în zona reţelei sociale, precum îmbunătăţirea sistemului automat de traducere sau recunoaşterea facială. Nu este însă exclus ca, fără a inova cu adevărat, pretenţiile Facebook să fie mult mai mari, dorindu-se o extindere în lumea reală.

Ca o companie care trăieşte din publicitate, scopul final al celor de la Facebook nu poate fi decât să înveţe cât mai multe despre utilizatorii săi şi să câştige noi locuri în care poate afişa reclame. Drept urmare, nu ar trebui să mire pe nimeni dacă peste câţiva ani va exista o funcţie numită ”descuie uşa cu Facebook”.

Mark Zuckerberg, ca şi alţi şefi de mari companii, crede cu convingere în viitorul inteligenţei artificiale. Şeful Facebook crede că în următorii 5-10 ani AI-ul poate deveni superior omului în ceea ce priveşte simţurile de bază, precum văzul sau auzul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.