Filosoful Mihai Sora a fost supus unei intervenţii chirugicale în această după-amiază şi este internat în spital, a anunţat pe Facebook jurnalistul AFP Ionuţ Iordăchescu, după ce a primit un mesaj de la soţia scriitorului cu permisiunea de a-l transmite mai departe. Medicul Silviu Negoiţă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, a explicat pentru News.ro că Mihai Şora a fost operat din cauza unor probleme la colecist şi că la această oră este detubat şi conştient.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„Doctorii au făcut un adevărat miracol şi le suntem profund recunoscători. Acum l-au dezintubat. Aşteptăm să se trezească. În momentul de faţă este încă la terapie intensivă", a transmis Luiza Palanciuc Şora. 

Mihai Şora, în vârstă de 101 ani, "a fost adus de soţie în cursul zilei de ieri (n.r. miercuri).  A fost operat în urma unor probleme la colecist. Acum este detubat, conştient", a declarat, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, doctorul Silviu Negoiţă.

În presa franceză a apărut joi un articol despre Mihai Şora, devenit în câteva luni "portavocea mobilizării societăţii civile" împotriva "abaterilor" guvernării din România. În timp ce manifestanţii scandează numele lui Şora la Bucureşti, neiniţiaţii sunt surprinşi să descopere un scriitor de 101 ani care ia atitudine. 

Filosoful centenar era până acum cunoscut pentru eseurile sale precum "Despre dialogul interior. Fragment dintr-o Antropologie Metafizică/ Du dialogue intérieur, fragment d'une anthropologie métaphysique" (apărut în Franţa la editura Gallimard, 1947).

Contul său de Facebook a adunat 100.000 de urmăritori care citesc mesajele politice pline de umor. Mihai Şora crede că de acum locul său este în stradă, alături de compatrioţi. 

"Sunt un cetăţean conştient de drepturile sale şi mai ales de îndatoririle sale (...)", explică pentru AFP filosoful. "Ceea ce mă nelinişteşte cel mai mult este destinul pe termen lung al acestei ţări", adaugă el, deplângând "abaterile", atât ale dreptei, cât şi ale stângii" puterii politice în această fostă ţară comunistă marcată de instabilitate şi scandaluri care i-au afectat pe liderii săi de la instaurarea democraţiei, la sfârşitul anului 1989. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.