Familia Regală a României a transmis un mesaj la moartea doamnei teatrului românesc, Olga Tudorache, numind-o "unul dintre stâlpii teatrului românesc".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"Familia Regală a României a aflat cu mare tristeţe vestea trecerii la cele veşnice a Olgăi Tudorache, unul dintre stâlpii teatrului românesc", se arată în comunciatul Casei Regale.

Olga Tudorache s-a născut la Oituz, la 11 octombrie 1929. Elevă a Marioarei Voiculescu, formată în plină perioadă interbelică, Olga Tudorache a trăit 88 de ani şi a avut 62 de ani de strălucită carieră în arta dramatică. A fost aproape trei decenii profesor universitar. A apărut timp de cinci decenii pe scena Teatrului Mic din Bucureşti.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Olga Tudorache a fost profesorul de clasă al Principelui Radu, la Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, în anii 1980-1984. Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu transmit condoleanţe domnului Alexandru Avram şi familiei sale!

"Demnă urmaşă a Marioarei Voiculescu şi a Luciei Sturdza Bulandra, Olga Tudorache a primit la 18 mai 2013, pe scena Teatrului Mic, Decoraţia Regală Nihil Sine Deo de la Regele Mihai I, reprezentat de Principesa Moştenitoare Margareta. Profund creştină şi loială regelui său, Olga Tudorache a primit înalta distincţie cu emoţie şi cu modestie. Acum patru ani, în acea zi de sâmbătă, trei sute de spectatori au asistat la cântecul de lebădă al Olgăi Tudorache. Dumnezeu să o odihnească în pace!", se încheie mesajul Familiei Regale a României. 

Actriţa Olga Tudorache, în vârstă de 88 de ani, a murit în noaptea de marţi spre miercuri, la Spitalul Elias din Capitală, unde era internată din 9 octombrie. 

Olga Tudorache, supranumită "doamna teatrului românesc”, este cunoscută pentru roluri precum Vitoria Lipan din ”Baltagul”, după Mihail Sadoveanu, Beatrice din ”Efectul razelor gamma asupra anemonelor”, de Paul Zindel, Regina din "Regina mamă", de Manlio Santanelli, spectacol jucat la TNB, şi mama lui Mihai Viteazul în filmul din 1970. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.