Trupul balenei descoperite pe o plajă din statul Victoria, Australia, nu este celebrul Migaloo, un mascul alb de balenă cu cocoaşă, potrivit Departamentului de mediu, relatează The Guadrian.
Trupul unei balene albe a fost descoperit pe o plajă din Mallacoota, în estul statului, săptămâna aceasta, stârnind îngrijorarea că ar putea fi celebrul Migaloo, care a fost văzut pentru prima dată în largul oraşului Byron Bay în 1991.
Însă Peter Brick, de la Departamentul pentru Mediu, Sol, Apă şi Planificare din Victoria (DEWLP), a spus că imaginile cu trupul balenei care au fost analizate de oficiali au dovedit că nu este vorba de Migaloo.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
”Ofiţerii DELWP au examinat imagini cu balena cu cocoaşă moartă la Mallacoota şi au confirmat că este o femelă care nu a atins încă maturitatea. Migaloo este mascul”, a declarat Brick pentru AAP.
BREAKING: The whale that washed up dead on a Mallacoota beach is NOT Migaloo.
— Callum Godde (@calgodde) July 17, 2022
"DELWP Officers have examined images of the dead Humpback Whale at Mallacoota and have confirmed it is a sub-adult female. Migaloo is a male," DELWP's Peter Brick says @AAPNewswire
Au trecut doi ani de când Migaloo, care a fost numit folosind un cuvânt indigen pentru o persoană de albă, a fost văzut ultima dată.
Vanessa Pirotta, cercetător de la Universitatea Macquarie, a declarat pentru ABC că perioadele lungi de absenţă nu sunt neobişnuite.
Ea a mai spus că, după ce a văzut fotografii cu balena, poate că nici măcar nu este o balenă albă, ci una care şi-a pierdut pigmentarea după ce a murit, din cauza expunerii la soare.
Wildlife scientist @VanessaPirotta says the whale that washed up dead on a Mallacoota beach is likely not Migaloo, based on darkened skin under barnacles on the throat.
— Callum Godde (@calgodde) July 16, 2022
"Without genetic testing, it is probably around over 50 per cent not likely Migaloo," she told ABC TV.
Oamenii de ştiinţă au mostre genetice de la Migaloo, ceea ce înseamnă că pot testa orice rămăşiţe pentru a confirma dacă îi aparţin.
”Se pare că este cel mai probabil o balenă albă, sau cel puţin o balenă care a avut o pigmentare mai întunecată care a murit în larg şi a ajuns pe ţărm şi s-a decolorat în timp”, a afirmat dr. Pirotta.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.