Actorul Dorel Vişan spune că pe vremuri la teatru femeile puteau intra numai dacă aveau rochii de seară, iar în prezent spectatorii vin îmbrăcaţi cu blugii rupţi şi că “omul, în afara faptului că s-a urâţit la suflet, se mai urâţeşte şi la port”.
Dorel Vişan, care face parte din distribuţia piesei “Paşte”, scrisă de dramaturgul suedez August Strindberg şi regizată de Zoltan Shapira, care va avea premiera la Constanţa, a declarat, joi după-amiază, într-o conferinţă de presă, că a acceptat să facă parte din acest proiect la rugămintea regizorului Zoltan Shapira,0 pe care îl cunoaşte de multă vreme şi cu care a mai colaborat la Cluj.
“Am venit să-l ajut pentru un efect în spectacol. Un personaj intră printr-un efect tehnic, dar este un personaj care are o anumită cheie”, a declarat Dorel Vişan.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
El a spus că mesajul acestei piese este că omul trebuie să fie mai bun, mai iertător.
“Mesajul piesei este că omul trebuie să fie mai bun, mai înţelegător, mai iertător şi mai atent la ceilalţi şi atunci când sunt în relaţii fiecare să ţină cont şi de lipsurile şi de calităţile celui din faţa lui, dar şi ale sale. Este exact ce ar trebui să fie în viaţă, ce ar trebui să fie omul. Este foarte bine aleasă piesa şi aşa după cum am văzut eu va fi foarte deosebit şi spectacolul”, a explicat Dorel Vişan.
El a precizat că s-a bucurat să vină la Constanţa, acolo unde a întâlnit prieteni mai vechi sau mai noi.
“Mi-a făcut bucuria să vin la un teatru, care mi se pare bine pus la punct din punct de vedere cultural, am întâlnit o directoare minunată, am întâlnit şi vechi prieteni şi prieteni mai tineri care au terminat la Cluj, am întâlnit oameni minunaţi şi mă bucur pentru asta.
Trăim într-o lume ciudată, într-o lume care nu ne mai ajută să fim oameni şi ne pierdem exact misia şi religia fundamentală a unui artist: omenescul. Şi aici am intâlnit omenescul şi mă bucur”, a menţionat Dorel Vişan.
Actorul a mai spus că pe vremuri la teatru era obligatorie prezenţa cu rochii de seară, iar în zilele noastre sunt spectatori care vin îmbrăcaţi cu blugi rupţi.
“Nu aveaţi voie să intraţi fără rochii de seară, aşa se intra odată la teatru, nu cu blugi rupţi, cum vin acum spectatorii la teatru. Pantalonii rupţi, pe vremea când eram eu copil, erau cel mai urât lucru pe care putea să-l facă un om, să aibă pantalonii rupţi. Dacă erau cârpiţi, chiar dacă puneai petic de altă culoare, te râdeau, dar te iertau că i-ai cârpit. Astăzi, îi cumpărăm gata rupţi. Am văzut un magazin în Bucureşti unde erau şi gata murdari. Nu mai trebuie spălaţi. (...) Omul, în afară de faptul că s-a urâţit la suflet, se mai urâţeşte şi la port”, a precizat Dorel Vişan.
Piesa “Paşte”, de dramaturgul suedez August Strindberg şi regizată de Zoltan Shapira, va avea premiera la Teatrul de Stat Constanţa la începutul lunii aprilie.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.